Повідомити новину

Поширити:

У ВАТ «Тернопільобленерго» оприлюднили новий графік погодинного відключення електричної енергії на Тернопільщині з 3 по 9 червня цього року. 

За повідомленням НЕК «Укренерго» цього тижня ситуація в енергосистемі України буде складнішою, ніж в останні дні травня. Така ситуація спричинена трьома факторами. Це – виведення у плановий ремонт двох блоків атомних електростанцій, наслідки обстрілів об’єктів енергетики 31 травня і 1 червня, а також прогнозоване зростання споживання електроенергії через підвищення температури та використання кондиціонерів. Як зазначають в НЕК «Укренерго», протягом тижня в енергосистемі країни буде зберігатися дефіцит потужності, він не може фізично бути перекритий імпортом електроенергії з Європи. Тому очікується, що по всій країні будуть застосовуватись графіки вимкнень – пояснили енергетики. 

У разі відсутності потреби у зазначені години вимкнення електропостачання споживачів застосовувати не будуть.

Якщо вулиця повторюється в обох групах це означає, що відключення буде стосуватись різних будинків однієї вулиці. Перевірити приналежність вашого населеного пункту до певної групи можна заватаживши ДОДАТОК.

Синоптики знову прогнозують дощі, грози та місцями град на Тернопільщині