Повідомити новину

Поширити:

Пляцок з маком та вишнями
Інгредієнти.
Тісто: 1 скл. цукру, 250 г масла або маргарину, 4 жовтки, 3 ст. л. сметани, 3 скл. борошна, 2 ст. л. розпушувачу, вишні та горіхи для начинки.
Макова маса: 1 скл. маку, 1 ст. л. вершкового масла, 1/2 скл. цукру, 1 яйце (жовток і збитий білок), 3 ст. л. борошна, 1 ч. л. розпушувачу.
Безе: 4 білки, 1 скл. цукру.
Крем: 300 г молока, 1 уп. пудингу, 400 г масла, 300 г цукрової пудри.
Приготування. Цукор перетерти з маслом чи маргарином, поступово додати жовтки і сметану. Борошно змішати з розпушувачем, додати до маси і замісити м’яке тісто. Розділити тісто на три частини. Усього буде два коржі.
Пудинг зварити у 300 мл молока за інструкцією, охолодити (під час охолодження не розмішувати, бо візьметься грудками).
Масло кімнатної температури збити, поступово додавати цукрову пудру. Продовжувати збивати та по ложці додавати охолоджений до кімнатної температури пудинг. Можна додати ще ложку коньяку чи ромової есенції (за бажанням).
Перший корж. У першу частину тіста додати 3 ст.л. какао, покласти в поліетилен і поставити в холодильник на 20 хвилин. Другу частину викласти тонким шаром на форму, поверх – макову масу. Зверху натерти коричневе тісто з холодильника. Випікати корж при температурі 180 градусів до готовності.
Другий корж. Третю частину тіста розкачати тонким шаром і покласти у форму, зверху – вишні і горіхи. Збити піну з  білків і цукру та викласти поверх вишень і випікати.
Коржі охолодити і перемасти кремом. Присипати кокосовою стружкою чи горішками.
Макова маса. Мак попередньо запарити, додати цукор, жовток, м’яке масло, збитий білок і борошно з розпушувачем. Усе добре вимішати.
Пляцок ананасово-кокосовий
Інгредієнти.
Бісквіт: 4 яйця, 1 скл. цукру, 1 скл. борошна, 1 ч. л. розпушувачу, 3 ст.л. ананасового сиропу.
Крем: 5 жовтків, 1/2 скл. цукру, 1 скл. ананасового сиропу (велика банка консервованих ананасів), 1 ст. л. крохмалю, 300 г масла.
Кокосове безе: 5 білків, 1/2 склянки цукру, 2 ст. л. ванільного цукру, 2 ст.л. борошна, 1 ч. л. розпушувачу, 150 г кокосової стружки
Шоколадна поливка (глазур): 1/2 плитки чорного шоколаду, 1/2 скл. молока, 1 ст.л. цукру.
Приготування. Білки відділити від жовтків, добре збити, потім поступово додавати цукор і продовжувати збивати до однорідної маси. У збиті білки додати жовтки. Тоді до маси всипати борошно, змішане з розпушувачем. Ретельно перемішати ложкою знизу вверх.  Готове бісквітне тісто викласти у форму та розрівняти. Випікати при температурі 180 градусів близько 25 хвилин.
Збити білки в круту піну, поступово додати цукор, ванільний цукор, збивати до повного розчинення. До суміші додати кокосову стружку, змішану з борошном і розпушувачем. Легенько перемішати. Викласти кокосове безе у форму. Випікати при температурі 180 градусів до утворення золотистого кольору. Додати решту ананасового сиропу і підігріти на невеликому вогні. Коли маса загусне, охолодити (під кришкою чи плівкою, чи фольгою, щоб не підсохло). Масло кімнатної температури  збити міксером, потім по ложці додавати ананасову масу. Таким чином збити крем до однорідної маси.
Бісквіт просочити ананасовим сиропом і викласти крем та розрівняти. Зверху покласти охолоджене кокосове безе. Полити поливкою. Підігріти на невеликому вогні чорний шоколад, молоко та цукор. вилити поверх  пляцка.
Сирник “Ранкова роса”
Інгредієнти.
Тісто: 2 скл. борошна, 1/2 скл. цукру, 2 жовтки, 1 яйце, 2 ложки розпушувачу,
1/2 пачки м’якого маргарину або масла.
Сирна маса: 1 кг нежирного сиру, 1 скл.  цукру, 1/2 скл.  олії, 2 скл.  молока, вершковий пудинг без цукру (35-40 г), 2 яйця, 4 жовтки.
Пінка: 6 білків, 1 скл. цукру.
Приготування. Замісити тісто. Спочатку перетерти яйця, цукор і маргарин, а потім додати борошно з розпушувачем. Маргарин перед додаванням до тіста розтопити. Тісто замісити, загорнути в поліетиленовий пакет, покласти на півгодини  в холодильник.
Сир помолоти двічі на м’ясорубці, додати решту складників і збити міксером. Вийде доволі рідка сирна маса.
Білки з дрібкою солі добре збити, потім поступово додавати цукор.
Застелити дно форми пергаментом для випічки. Викласти охолоджене тісто, поверх сирну масу і випікати 1 годину при температурі 180 градусів. З піною ще – 10-15 хв.
 

Теги: пляцки