Повідомити новину

Поширити:

Курс долара в квітні дивує багатьох українців. Зелений то плавно падає, то неочікувано росте, попри прогнози експертів.

Що коїться з доларом і чому він падає?

Фахівці кажуть, що це пов’язано, перш за все, із сезонним фактором. За прогнозами, до кінця квітня курс долара і надалі коливатиметься в межах 37-39 гривень.

Проте фінансові експерти впевнені, що американська валюта не перетне позначку в 40 гривень цього місяця. Але це за умови, що не буде якихось непередбачуваних подій на валютному ринку та загалом в Україні. Адже на вартість долара впливає багато факторів, зокрема і перебіг війни.

Впродовж тижня попит на валюту дещо зріс. Та це не заважає нарощувати валютні резерви.

Та водночас фахівці не виключають ймовірність, що стабільна ситуація на валютному ринку може в будь-який момент зруйнуватись. І тоді українцям доведеться готуватись до нового курсу долару.

Чому долар падає в ціні пояснив українцям керівник аналітичного відділу Concorde Capital Олександр Паращій.

За його словами керівника , зараз суттєву роль на валютному ринку відіграє сезонний фактор. Адже зазвичай навесні курс долара знижується.

Ця тенденція, як пояснюють експерти, пов’язана із діяльністю аграріїв. Саме вони переводять отриману із експорту валюту у гривні.

Тому на валютному ринку збільшується кількість доларів. А це в свою чергу позитивно впливає на гривню. Тому курс валют нестабільний і долар падає.