Повідомити новину

Поширити:

Особливістю свята став дарунок від владики Іринея Білика, ЧСВВ –  Папського каноніка, – мощі святого Миколая Мирликійського, які урочисто були внесені владикою Димитрієм Григораком, ЧСВВ – єпархом Бучацьким, до реколекційного будинку, на постійне перебування у храмі святого Миколая.
Реколекційний будинок спільноти «Святого Миколая» реконструювали із старенького парафіяльного будинку упродовж 2014–2016 рр. У жовтні 2017 р. тут освятили каплицю Святого Миколая.
Бучацький єпархіальний реколекційний будинок Святого Миколая у с. Бобрівники призначений для проведення духовних реколекцій та навчань. Він розташований у мальовничій місцевості, неподалік Дністровського каньйону. Чудові краєвиди, первозданна природа, доброзичливі жителі села, молитовна “Спільнота життя” створюють добру атмосферу не тільки для духовної віднови, але також для чудового відпочинку сім’ї і родини. Будинок розрахований на 40 учасників, містить реколекційний зал, трапезну, кухню, житлові кімнати з усіма умовами та молитовною каплицею.
На базі реколекційного будинку працює Формаційна школа Святого Миколая, яка проводить безкоштовні курси та реколеції.
Окрім того, у Бобрівниках ще є унікальна дерев’яна церква Воздвиження Чесного Хреста Господнього, збудована у 1890 р. на місці старої церкви. Її перевезли із с. Олешів, що на Івано-Франківщині. Особливістю будівлі є те, що церква складена без єдиного цвяха. Також на хуторі Добромишль є ще церква Святих Верховних апостолів Петра і Павла, споруджена у 2004 році.
Учасники Формаційної школи Святого Миколая висловили щиру подяку владиці Іринею Білику за сприяння в отриманні мощей їхнього покровителя.
Розпочалося святкування із архієрейської Святої Літургії, яку очолив владика Димитрій у співслужінні отців Бучацької єпархії.
Звертаючись до вірних у своєму пастирському слові, єпископ заохотив наслідувати діла милосердя Святого Миколая. Вміти ділитися любов’ю з потребуючими, зауважувати наших ближніх, коли вони є у потребі.
До учасників фестивалю з духовним словом звернувся директор всеукраїнського бюро у справах душпастирства родин при Конференції Єпископів РКЦ в Україні о. Роман Лаба. Під час фестивалю тривали молитви на вервиці, а відтак вночі – Свята Літургія латинського обряду, яку очолив архієпископ і митрополит Львівський Мечислав Мокшицький.