Бутерброд – універсальна, ситна і неймовірно смачна їжа. Якщо ви хочете, щоб страва відкрилася з несподіваного боку, експериментуйте і використовуйте найрізноманітніші інгредієнти.
Гаряча канапка
Потрібно: гриби (печериці) – 150-200 г, ковбаса – 150 г, цибуля – 1 шт., сир – 50 г, картопля – 1 шт., яйце – 1 шт., батон – 1,5 шт., сіль – 1/3 ч. л., перець – за смаком.
Приготування. Ковбасу (напівкопчену) нарізати дрібними кубиками. Цибулю дрібно посікти ножем. Сиру картоплю і сир натерти. Гриби відварити і перемолоти. З`єднати всі інгредієнти і вбити 1 яйце, перемішати.
На шматки батона покласти одну столову ложку начинки і рівномірно розподілити. Сковороду змастити олією і покласти бутерброди начинкою вниз, трохи притиснути. Обсмажити 2-3 хвилини до золотистого кольору.
Грінки з сиром
Потрібно: 8-10 тонких скибочок білого батона, 50 г сиру,
1-2 яйця, 1 ст. л. цукру, олія.
Приготування. Збити яйце з цукром. Сир натерти на тертці. Скибочки хліба змочити з обох боків у яйці. Покласти сир і накрити іншою скибочкою. Обсмажити тости на розігрітій олії з обох боків. Обсмажені грінки викласти на суху паперову серветку.
Кесаділья зі свининою до сніданку
Потрібно: свинина – 250 г, цибуля ріпчаста – 1 шт., олія – 15 мл, томатне пюре – 60 г, мелений перець чилі – ½ ч.л., сіль – ¼ ч.л., сир «Чеддер» – 180 г, тортілья – 4 шт.
Приготування. Зі м’яса зрізати весь жир і нарізати тонкими смужками (1 см). Цибулю обсмажити до золотистого відтінку. Перекласти в окремий посуд. М’ясо обсмажити на 2 хвилин. Посилити, поперчити, додати томатну пасту, ретельно перемішати, потушкувати кілька хвилин і перекласти обсмажене м’ясо до цибулі. Цієї начинки вистачить на 2 порції. Натерти на крупній тертці сир. Одну тортілью викласти на гарячу суху сковорідку та посипати шаром сиру. Зверху викласти шар теплої начинки, а тоді ще шар тертого сиру. Накрити другим коржем. Обсмажувати 1-2 хвилини з обох боків. Нарізати кесаділью на сектори і подавати гарячою.
Рулетики зі скумбрії
Потрібно: сіль, перець, сік лимона – за смаком.
Для начинки: морква – 200 г, цибуля – 200 г, кетчуп – 1,5 ст. л., сіль – 1/3 ч. л., чорний перець – за смаком.
Приготування. Цибулю нарізати кубиками. Моркву натерти на крупній тертці. Обсмажити цибулю, додати моркву, потушкувати. Додати 1,5 столові ложки кетчупу, чорний перець і сіль.
У скумбрії зробити надрізи, видалити кістки. Посолити, поперчити за смаком і скропити соком лимона. На край риби покласти начинку, загорнути рулетом і закріпити дерев’яною шпажкою. Випікати в розігрітій духовці при 180 градусів 20-25 хвилин.
Закуска нашвидкуруч
Інгредієнти: батон (порізаний)- 1 шт., помідори – 2 шт., сир – 150 г, вершкове масло – 50 г, шинка – 300 г, молоко – 90 г, яйце – 4 шт., перець чорний мелений, сіль – 1/3 ч. л.
Приготування. Шинку і помідори нарізати кружечками. Шматочки батона змастити маслом. Батон викласти по колу в форму (утвориться «квіточка»). В проміжках розкласти по одному кружечку шинки і помідора. Серединку заповнити порізаними залишками батона, шинки і помідорів.
В миску вибити яйця, додати сіль, молоко, перець і все перемішати. Отриманою сумішшю поливати зверху «квіточку» і випікати 25 хвилин. Готову закуску посипати сиром і випікати ще 5 хвилин.