Повідомити новину

Поширити:

Тернопільський апеляційний суд розглянув апеляційні скарги захисників та засудженого до довічного позбавлення волі. 
10 лютого колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Тернопільського апеляційного суду розглянула апеляційні скарги, подані стороною захисту на вирок Тернопільського міськрайонного суду від 11 листопада 2020 року.
У своїх апеляціях засуджений Андрій Горбатюк та його захисники просили вирок суду першої інстанції скасувати та закрити кримінальне провадження. Прокурор та потерпілі заперечили проти задоволення поданих апеляцій.
За результатом апеляційного розгляду колегія суддів частково задовольнила подані апеляційні скарги, призначивши Андрію Горбатюку покарання у виді 15 років позбавлення волі.
Повний текст ухвали буде оголошено 18 лютого 2021 року.
Нагадаємо, у ніч на 16 квітня 2019 р. у власній квартирі у Тернополі була вбита тату-майстриня Тетяна П. За підозрою у вбивстві правоохоронці затримали її знайомого – Андрія.
Вироком Тернопільського міськрайонного суду його визнано винним за п.4 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю) та призначено покарання у вигляді довічного позбавлення волі.
Також судом частково задоволено цивільний позов матері потерпілої та стягнуто на її користь 500 тис грн моральної шкоди, повідомили у
пресслужбі Тернопільського апеляційного суду.
Нагадаємо, що Андрій Горбатюк вирізняється зовнішністю – у нього численні тату і очі, залиті чорною фарбою. Через те до нього приліпилося назвисько «демон».