Повідомити новину

Поширити:

Якщо любите крабові палички, але стандартні страви з ними вже набридли – пропонуємо приготувати крабовий салат по-новому. Цей рецепт ідеально поєднує хрусткі овочі, ніжні палички та пряну заправку. Називається цей салат Кані Сарада і походить із Японії. До речі, саме японці винайшли крабові палички.

Японський крабовий салат із крабовими паличками та огірком

Інгредієнти для салату:

  • крабові палички – 500 г;
  • свіжий огірок – 200 г;
  • морква – 150 г;
  • білий кунжут за смаком.

Інгредієнти для заправки:

  • майонез – 7 стол. л.;
  • соєвий соус – 1,5 чайн. л.;
  • мед – 2 чайн. л.

Кунжут підсмажте на сухій сковороді до золотистого кольору. Крабові палички розгорніть і складіть одна на одну. Наріжте дуже тонкою соломкою. Огірок і моркву так само наріжте спочатку смужками, а потім дрібною соломкою. Або скористайтеся теркою для моркви по-корейськи.

Для заправки змішайте майонез, соєвий соус і рідкий мед. Якщо хочете зробити салат гострішим, додайте в заправку гострий соус чилі. Змішайте крабові палички з огірком і морквою. Посипте кунжутом і полийте соусом.