Повідомити новину

Поширити:

У Тернопільській області правоохоронці задокументували три факти шахрайства вчиненні щодо мешканців краю. Громадяни повідомляли додзвонювачам конфіденційну інформацію та втрачали заощадження, повідомляють у відомстві.

Аферисти діяли за однією схемою: вони телефонували до потерпілих та представлялися співробітниками банку. У ході розмови, вони входили в довіру та під різними приводами дізнавалися персональні дані власників карткових рахунків. Згодом вони без труднощів спустошували електронні гаманці потерпілих. Потерпілих жителів області ошукали майже на 135 000 гривень.
Правоохоронці вкотре закликають краян ніколи, ні за яких обставин, не повідомляти особисті дані невідомим та дотримуватись наступних рекомендацій:
  • не повідомляйте номер банківської картки, термін її дії, ПІН-код або CVV2-код, а також паролі, що надходять в SMS. Якщо дзвонять і уточнюють ці дані, знайте: це спроба шахрайства;
  • дотримуйтеся правил користування карткою, не передавайте ніякої інформації третім особам;
  • якщо подзвонили і представилися співробітником банку з невідомого номера телефону, не потрібно вступати в дискусію, покладіть слухавку та зателефонуйте на гарячу лінію фінустанови;
  • у разі надходження дзвінка з невідомого номера необхідно терміново передзвонити на гарячу лінію і уточнити у оператора всю інформацію по карті, при втраті або крадіжці – карту заблокувати.