gazpostach

Смакуємо яблучною випічкою



Вівсяний пиріг з яблуками 

Потрібно: вершкове масло – 120 г, цукор – 160 г, яблуко – 4 шт., яйце – 3 шт., пшеничне борошно – 100 г, вівсяні пластівці – 150 г, розпушувач – 1 ч. л., кориця – 1 ч. л., лимон – 1 шт.

Приготування. Змішати розм’якшене вершкове масло з цукром і сіллю та збивати суміш міксером протягом 5 хвилин. Додати яйця, продовжуючи збивати до отримання однорідної світлої маси. Потім всипати в просіяне борошно вівсяні пластівці, розпушувач і корицю. Вмішати силіконовою лопаткою отриману суміш в рідку масу в кілька етапів. Повинно вийти м’яке тісто.

Почистити яблука і нарізати їх невеликими кубиками. Злегка збризнути лимонним соком. Потім натерти з лимона цедру і додати до тіста. Туди ж відправити яблука. Все добре перемішати. Змастити форму вершковим маслом, викласти тісто і розрівняти. Випікати пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 45-50 хвилин.  Пиріг з вівсянки виходить дуже ніжним, дайте йому трохи охолонути у формі. Можна посипати цукровою пудрою.

Шарлотка

Потрібно: 5 яєць, 1,5 скл. цукру, 100 г розтопленого масла, 1,5 скл. борошна, 4–6 яблук.

Приготування. Яблука порізати кубиками. Яйця збити з цукром у стійку піну (білки і жовтки можна не відокремлювати, трохи довше, але зіб’ються). Додати розтоплене масло, ще раз збити, ввести просіяне борошно, перемішати. На дно форми викласти трохи тіста, потім – шар яблук, решту тіста і решту яблук. Випікати у розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 40-50 хвилин.

Коржик з сиру і яблук

Потрібно: сир – 180-200 г, борошно – 80 г, яйце – 1 шт., яблуко – 1 шт., цукор – 2-3 ст. л., розпушувач – 1 ч. л., сіль – дрібка.

Приготування. У великій мисці змішати яйце з цукром. Додати сир і сіль, добре перетерти в однорідну масу. Всипати просіяне борошно разом з розпушувачем. Має вийти густе сирне тісто. Нарізати яблуко дрібними шматочками і додати до тіста. Змастити сковороду маслом і викласти суміш, поверхню розрівняти ложкою. Накрити кришкою і смажити з обох боків на маленькому вогні приблизно 10-15 хвилин.

Яблучний пиріг на кефірі

Потрібно: яйця – 2 шт., борошно – 140 г, кефір – 150 мл, цукор – 80 г, сіль – щіпка, розпушувач – 1 ч. л., масло вершкове – 30 г, яблука – 1 кг, сік лимона – за смаком, цедра лимону, ванільний цукор – за смаком.

Приготування. Яйця змішати з цукром і збивати до утворення пишної маси. Розтопити вершкове масло і охолодити. Додати ванільний цукор. До суміші влити кефір і розтоплене вершкове масло, перемішати і  всипати цедру. Борошно змішати з розпушувачем, з’єднати в рідкою основою і збивати міксером до однорідності. Яблука порізати. Форму застелити пергаментом, змащеним вершковим маслом, присипати борошном або манною крупою. Поверх викласти тісто, розрівняти і випікати в розігрітій до 180 градусів духовці близько 1 години. Остудити у формі 30 хвилин. Можна присипати цукровою пудрою, змішаною з корицею.

Пиріг «Яблучна смакота»

Потрібно: манка – 160 г, цукор ванільний – 10 г, борошно – 130 г, цукор – 190 г, вершкове масло (заморожене) – 100 г, розпушувач – 10 г, сіль – дрібка, яблука кисло-солодкого сорту – 1 кг.

Приготування. З’єднати борошно, цукор, ванільний цукор, манку, сіль та розмішати. Розділити суміш на 4 порції. Яблука потерти на великій тертці. Поділити на три порції. Застелити пекарський папір на дно форми і змастити олією. Всипати одну порцію сухої суміші та розподілити рівномірно по дну форми. Другий шар – з яблук. Поверх висипати другу порцію сухої суміші й так викладати всі шари, що залишилися. Верхній шар посипати тертим на грубій тертці маслом. Присипати цукром. Випікати у розігрітій до 180 градусів духовці годину.

Італійський яблучний пиріг

Потрібно: борошно – 240 г, яєчні жовтки – 3 шт., цукор – 150 г + 3 ст. л., молоко – 185 мл, масло – 75 г, розпушувач – 1,5 ч. л., сіль – ¼ ч. л., яблука (середнього розміру) – 6 шт.

Приготування. Яєчні жовтки з’єднати з цукром та збити  міксером. Масло розтопити. Трохи більш ніж половину влити у збиту яєчну масу, а решту відкласти. Влити тепле молоко. Просіяти борошно з розпушувачем, ложкою перемішати – отримане тісто має бути середньої густини.

Змастити форму розтопленим маслом, викласти тісто та розрівняти. Яблука порізати шматочками, викласти поверх тіста вертикально, злегка втоплюючи у суміш. Полити пиріг розтопленим маслом, а потім посипати трьома ложками цукру. Випікати на середньому вогні до утворення золотистого відтінку.

 

 









Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*