Повідомити новину

Поширити:

До зустрічі Нового року готуються заздалегідь і, зокрема, визначаються зі стравами, які прикрашатимуть святковий стіл.
Рулет зі свинини
Потрібно: свинина – 750 г, чорнослив – 150 г, волоські горіхи – 60 г, цибуля ріпчаста – 2 шт., яйця – 2 шт., часник – 2 зубки, яблука – 1 шт., крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л., чебрець – 1/3 ч. л., розмарин – 0,5 ч. л., сіль, перець чорний мелений – за смаком.
Приготування. Чорнослив залити гарячою водою, порізати шматочками. Цибулю обсмажити до прозорості, додати дрібно порізаний часник. Змішати з фаршем обсмажену цибулю, розмарин, чебрець, сіль, перець, крохмаль та яйця. Один жовток залишити для змащування рулету.
Очистити від шкірки зелене кисло-солодке яблуко (сорт Семеринка), половинку натерти й змішати з фаршем. Формувати рулет краще на пергаменті, змащеному олією. Викласти фарш і сформувати пласт у вигляді прямокутника. Розкласти чорнослив, поверх нього – порізані горіхи. Сформувати рулет. Перекласти його в форму, вистелену пергаментом. Випікати 20 хвилин.
Нарізати на шматочки другу половинку яблука, потушкувати. Охолодити й змішати з жовтком.
Змастити рулет, випікати ще 30 хвилин.
Медальйони з індички з вишневим соусом
Потрібно: індича гомілка – 500 г, олія соняшникова – 30 мл, вино червоне – 100 мл, вишня – 100 г, сіль, перець мелений – за смаком, цукор – 1 ч. л., крохмаль – 1 ч. л.
Приготування. Гомілку індички порізати на медальйони, посолити й поперчити за смаком. Обсмажити до рум’яної скоринки з обох боків. Скласти в каструлю, налити трохи води й тушкувати до готовності. У сковороду або сотейник налити червоне вино, дати йому трохи випаруватися. Покласти вишню, додати цукор, а також за бажанням корицю, кардамон, гвоздику. Варити соус 5-7 хвилин.
Чайну ложку крохмалю розвести у невеликій кількості води і влити у соус, помішуючи, довести до загущення.
Викласти медальйони з індички на тарілку і полити їх вишневим соусом.
Сирні кульки з червоною рибою
Потрібно: філе червоної риби (солона), – 120-150 г, сир твердий – 150 г, сир вершковий – 60 г, цибуля ріпчаста червона – 1 шт., яйця – 2 шт.
Приготування. Відварити яйця. Твердий сир і яєчний білок натерти на дрібній тертці. Червону рибу нарізати дрібними кубиками. Цибулю порізати дуже дрібними кубиками. Сформувати сирні кульки з червоною рибою. Зверху присипати натертим на дрібній тертці жовтком.
Торт “Тірамісу”
Потрібно: печиво савоярді – 36 штук, сир Маскарпоне – 500 г, вершки 33% – 200 мл, цукор – 200 г, кава мелена – 40 г, вода – 300 мл, кавовий лікер (ром або коньяк) – 40 мл, какао-порошок – 5 ст. л., ванільний екстракт – 1 ч. л.
Приготування. Дно роз`ємної форми викласти фольгою. Зварити каву й додати в неї лікер, остудити до 30°С. Збити сир ​​з вершками, ванільним екстрактом і цукром.
Вмочити печиво в каві одним боком і покласти у форму. Зверху – товстий шар крему, потім знову викласти шар печива. Загалом має вийти три шари. Накрити форму харчовою плівкою й залишити у холодильнику на 8 годин. До печива, яке залишилося, додати ложку меленої кави і подрібнити в блендері. Декорувати торт крихтою з печива і порошком какао.
 

Теги: страви