Повідомити новину

Поширити:

Піца є однією з найпопулярніших страв у всьому світі вже багато років. І хоча кухарі постійно створюють щось нове, аби нас здивувати, корж із начинкою ще довго не втратить свої позиції. І таємниця такого шаленого успіху цього наїдку ховається у чудовому смаку, варіативності начинки, доречності страви у будь-яку пору року чи час доби, доступна вартість.
Батьківщиною піци є Середземноморський регіон – теплий, привітний, сонячний, з давньою історією та багатою культурою. Прийнято вважати, що вона з’явилася в Італії ще за часів Римської імперії, тож страву традиційно відносять до італійської кухні. Греки також претендують на звання винахідників мегапопулярної їжі, адже ще в античний період там готували подібні коржі з начинкою.

Особливості італійської піци

Ніхто точно не скаже, скільки видів піци існує на сьогоднішній день. В самій Італії її готують за десятками рецептів, причому кожен піцайоло має власні таємниці та лайфхаки. А скільки варіацій ще є по всьому світі! Класична страва з Апеннінського півострова складається із тонкого коржа круглої форми, який не розкачується, а розтягується руками.

Тісто готується із спеціальної муки твердих сортів з високим вмістом білка (вона має маркування «тип 00»), оливкової олії, дріжджової закваски, солі та води. Використовується особлива технологія – спершу замішане тісто відпочиває 2 год., а потім його ділять на порційні кульки та знову відправляють на відпочинок, цього разу вже на 8 год. 
Випікають коржі у спеціальній печі, яка розігрівається дровами до 370-400 градусів, протягом кількох хвилин. Обов’язковим компонентом італійської піци є соус – томатний або білий, моцарелла або інші сорти сиру, духмяні трави – орегано, базилік. Що стосується начинки – то тут можна фантазувати до безкінечності, проте існують класичні рецепти, склад продуктів в яких гармонійно підібраний майстрами своєї справи. 

Найсмачніша піца в Тернополі: де смакує, як в Італії?

Щоби скуштувати справжню італійську піцу не обов’язково їхати за тридев’ять земель, адже це можна зробити і в Тернополі. У мережі закладів харчування «Автопорт» її готують за авторським рецептом та з дотриманням класичної технології. Будь-який вид даної страви порадує вас хрумким тонким коржем та апетитною сирною скоринкою, завжди довершеним смаком та гарним розміром.
У піцерії, що входить до складу мережі закладів харчування, можна замовити п’ять варіантів класичної італійської страви – з куркою, салямі (гострою та негострою), шинкою та грибами, чотирма сирами.

Насолодитися стравою можна як у залі, так і в будь-якому місці, адже діє адресна доставка. Власна кур’єрська служба закладу привезе піцу ще гарячою в спеціальній упаковці, а сама доставка є цілком безкоштовною та здійснюється в межах міста у максимально короткий час. 
Тепер ви знаєте, де піца смакує, як в Італії, а, може, ще краще. Тож мерщій у «Автопорт» – наші піцайоло вже вас зачекалися!

Шукайте та замовляйте найсмачнішу піцу на сайті: https://dostavka-chachluka.te.ua/piza