Повідомити новину

Поширити:

Літо – пора розмаїття ягід та фруктів. Удома можна приготувати чудові смачні пироги. За нескладними рецептами це вдасться вам. Смачного!
Пиріг з вишнями  та горіхами
Потрібно: 130 г борошна, 100 г горіхів, 120 г цукрової пудри, 180 г холодного вершкового масла, 3 жовтки, 1,5 ч.л. розпушувача до тіста, 0,5 ч.л. меленої кориці, вершкове масло для змащування форми, 100 г шоколаду, 800 кг вишень без кісточок, 1 ст.л. крохмалю, 2 ст.л. цукру, 0,5 ч.л. меленої кориці.
Приготування. Борошно, цукрову пудру, горіхи, розпушувач та корицю збити до однорідності. Додати масло та жовтки і ще раз збити, поки маса почне збиватися в кулю. 1/3 тіста відрізати, загорнути в харчову плівку і покласти в морозильну камеру. Решту тіста також загорнути і поставити в холодильник на 1 годину. Застелити пергаментом дно роз’ємної форми, а стінки змастити вершковим маслом. Духовку розігріти до 180 градусів. Тісто дістати з холодильника і порізати пластинками. Щільно викласти ним дно форми. Вишні помістити в глибоку миску, додати крохмаль, цукор та корицю. Викласти вишні. Тісто з морозильної камери натерти на грубу тертку. Випікати 45-50 хвилин.
Шоколад розтопити на водяній бані. Пиріг посипати цукровою пудрою, скропити топленим шоколадом.
Пляцок зі смородиною
Потрібно: 150 г борошна, 50 г волоських горіхів, 50 г крохмалю, 1 яйце, 150 г холодного вершкового масла, 50 г цукру, 800 г смородини, 100 г цукру, 3 ст.л. крохмалю.
Для посипання: 100 г борошна, 70 г мигдалю, 30 г крохмалю, 120 г вершкового масла, 50 г цукру.
Приготування. Духовку розігріти до 180 градусів.  Борошно, цукор, крохмаль та мигдаль збити до однорідної консистенції. Додати вершкове масло та яйце і ще раз збити все, поки почнуть формуватись більші грудки тіста. Викласти тісто у роз’ємну форму, застелену пергаментом. Рівномірно розподілити у формі. Проколоти дно виделкою. Випікати 10-12 хвилин.
Борошно, крохмаль та мигдаль збити. Смородину перемішати з цукром і крохмалем. Викласти на підпечену основу. Зверху рівномірно викласти збиту у блендері посипку. Випікати 45-50 хвилин. Готовий пиріг залишити на 30 хвилин вистигати у формі. Порізати квадратиками, посипати цукровою пудрою.
Пиріг «Літній мікс»
Потрібно: ягоди (малина, смородина або аґрус) – 600 г, олія – 100 мл, цукор – 150 г, яйця – 3 шт., борошно пшеничне – 250 г, борошно цільнозернове – 50 г, сметана – 200 г, розпушувач тіста – 12 г, ванільний цукор – 10 г, сіль – 1 дрібка, цукрова пудра – 2 ст. л.
Приготування. Білки збити з дрібкою солі, а жовтки – з цукром і ванільним цукром до утворення світлої маси. Продовжуючи збивати, поступово додавати соняшникову олію без запаху, густу сметану. Пшеничне борошно просіяти з розпушувачем, додати цільнозернове. Додавання цільнозернового борошна покращує смак і структуру тіста. Додати борошно в жовткову масу, перемішати лопаткою. У 2-3 прийоми додати збиті білки, обережно вмішуючи в тісто. Додати в тісто третю частину ягід, обережно перемішати. Форму для випічки застелити папером для випічки. Вилити тісто, зверху висипати ягоди. Випікати 40 хвилин. Готовий пиріг остудити у формі, потім вийняти і посипати цукровою пудрою, прикрасити листочками м’яти.