Повідомити новину

Поширити:

Переможцем номінації «Найкраща фотографія Тернопільської області 2021» в українській частині найбільшого у світі міжнародного фотоконкурсу «Вікі любить пам’ятки» стала світлина церкви Івана Богослова у селі Жуків. Автор фото — Андрій Мозоль.
«Виразне завдяки композиції, освітленню, часу зйомки. фото поетично презентує маловідому та цікаву пам’ятку», — прокоментувала фото членкиня журі, фотограф і мандрівниця, Наталія Шестакова. Невеликим недоліком журі назвали замалий простір у верхній частині кадру.
Дерев’яна церква Івана Богослова датується 1803 роком, перевезена до села із Нараєва. Окремої статті у Вікіпедії про пам’ятку немає.
Мета конкурсу «Вікі любить пам’ятки» — отримати фотографії усіх пам’яток культурної спадщини світу під вільною ліцензією для ілюстрування ними Вікіпедії — вільної енциклопедії, яку щодня переглядають мільйони людей з усього світу. А також привернути увагу українців до культурної спадщини, пізнати забуті та маловідомі сторінки своєї історії.
Усього у списку Тернопільської області 4752 пам’ятки, з них світлинами у Вікісховищі представлена 1882 об’єкти. Цього року 26 конкурсантів завантажили 478 фото 161 об’єкта (з них 7 — вперше завантажена на конкурс). За час проведення конкурсу 374 учасники змагалися у цій номінації.