Повідомити новину

Поширити:

Туристам потрібен легкий, надійний газовий пальник для приготування їжі у поході. Нині ринок заповнений моделями, які перевірені часом, так і новими, більш інноваційних дизайнів. Від моделей «усе-в-одному», створених виключно для швидкого кип’ятіння води, до тих, які годяться для гурманів, які люблять готувати у найскладніших умовах. Обрати найкращий газовий пальник для бекпекінгу можна, використавши цей каталог. Там ви знайдете той, який буде найкращим для вас.

Коли ви дізнаєтеся, які найкращі страви можна приготувати на газовому пальнику, ви можете з повною впевненістю почати планувати свій список продуктів для походу. Ось кілька порад:

  • Вага – виберіть легкі, компактні інгредієнти, для приготування яких не потрібно багато кулінарного обладнання.
  • Калорії & харчування – експерти рекомендують принаймні  споживати 2000 калорій на день для легких походів і понад 5000 калорій на день для важких туристичних маршрутів. Переконайтеся, що вибрані продукти мають гарне співвідношення ваги та калорійності.
  • Пакування – ніколи не беріть їжу в її громіздкий оригінальній упаковці. Завжди пакуйте в легкі контейнери, такі як поліетиленові пакети для заморожування. Шукайте одноразові приправи або покладіть їх у маленькі багаторазові контейнери.
  • Паливо – подумайте, скільки палива буде використано для кожного прийому їжі. Страви, що вимагають кип’ятіння використовує більше палива. Альтернативний варіант – замочувати такі продукти, як макарони, у холоді води протягом 30 хвилин перед закипанням, щоб скоротити час кипіння лише до однієї хвилини або двох.
  • Доступність води. Для приготування або розігрівання більшості страв, які їдять у дорозі, потрібна вода. Якщо під час подорожі у вас не буде легкого доступу до води, подумайте про страви, у яких не використовується багато води.

Пропонуємо вам кілька найпростіших страв, які легко приготувати у поході.

Вівсянка

Легка у приготуванні, смачна і поживна. Особливо, якщо до неї додати горіхи та сухофрукти.

Яєчня

Багато туристів віддають перевагу яйцям у порошку, тому що вони легкі, не б’ються та не псуються. Однак можна взяти й звичайні, попередньо добре запакувавши їх. До яєчні можна додати сир та бекон, вийде неймовірно смачно!

Суп

Гаряча миска ситного супу є одним улюблених обідів туристів. Тому заздалегідь купіть кілька упаковок супів швидкого приготування. Залийте суміш кипʼятком і ваш суп готовий!

Рамен

Страви з макаронів і локшини завжди були основними продуктами рюкзаки. Ця їжа ідеальна для подорожей, бо   доступна та проста у приготування. До рамена можна додати кукурудзу, зелений горошок, цибулю, квасолю. Іншими смачними доповненнями можуть бути сушене м’ясо або тунець.

Спланувати харчування під час подорожей не зовсім легко – особливо якщо ви новачок у подорожах. Тому слід ретельно підготуватися. У туристичних мандрівках необхідні сили, тому треба добре поїсти на сніданок, обід та вечерю. Памʼятайте, наскільки бережно ви ставитиметься до туристичного газового пальника, тим більше часу він вам послужить. Після кожної поїздки ваш набір слід розпакувати й зберігати в прохолодному, сухому місці, де він захищений від вогкості, плісняви або надмірного тепла. У такому разі він буде завжди готовим  до наступної пригоди.