Повідомити новину

Поширити:

Українці будуть очищатися духовно та тілесно під час Успенського посту, який триватиме з 14 по 27 серпня. У цей час віряни повинні дотримуватися рослинного раціону харчування: не можна вживати м’ясо, рибу, молочні продукти, яйця тощо.  Натомість їсти каші, фрукти та овочі.
Суп-пюре з в’яленими помідорами, перцем і кінзою
Потрібно: 2 або 3 помідори, 2 великих солодких перці, 1/4 чашки в’ялених помідорів, 2 великих стебла селери, 1/2 склянки свіжої кінзи, 3/4 склянки води, 1 ст. л. лимонного соку, 1 ч. л. морської солі, 1 ложка кмину, 1 ч. л. порошку чилі, 1/2 ч. л. паприки, 2 або 3 зубчики часнику, 1/2 авокадо.
Приготування. Всі інгредієнти збити в блендері, додати спеції за смаком.

Плов з кабачками

Потрібно: 2 кабачки, 2 цибулини, 2 морквини, 4 помідори, 1 склянка рису, сіль, перець, 1 ч. л. спецій для плову, 1 лавровий лист, 0,5 ч. л. аджики.
Приготування. Рис промити, цибулю, моркву і помідори обсмажити в невеликій кількості оливкової олії. Кабачки порізати кубиками, посолити і тушкувати в казані без додавання води. Через 10 хвилин додати до кабачків засмажку з овочів і поверх всипати рис. Додати спеції за смаком. Накрити кришкою, періодично помішувати і тушкувати до готовності.
Котлети з рису і кабачків
Потрібно: рис – 100 г, кабачок – 1 шт., цибулина, сіль, перець – за смаком.
Приготування. Відварити рис до готовності.  Кабачок натерти на крупній тертці, вичавити з нього рідину. Потім додати цибулю, перець та сіль. Ретельно перемішати отриману суміш і сформувати невеликі котлети, які смажити  на сковорідці до золотистої скоринки.
Овочева запіканка
Потрібно: картопля – 9 шт., морква – 3 шт., гриби – 300 г, помідори – 4 шт., пісний майонез – 2-3 ст. л., сіль, перець – за смаком.
Приготування. Картоплю та помідори порізати тонкими кружальцями. Гриби розрізати на 2-3 частини. Моркву натерти на тертці. Змастити форму для випікання невеликою кількістю олії. Викласти інгредієнти шарами: картопля, помідори, гриби, морква, картопля, майонез. Випікати 1 годину при 180 градусах.
Млинці з цибулею
Потрібно: 500 г борошна, 2 скл. води, 1 ст. л. цукру, 15 г дріжджів, щіпку солі, 1/2 скл. олії.
Приготування. Замісити тісто для млинців з борошна, води, дріжджів, солі, цукру. Дати тісту підійти. Цибулю дрібно нарізати, тушкувати в олії, посолити за смаком. Коли тісто підійде, покласти в нього тушковану цибулю. Дати тісту знову підійти 15 хвилин. Випікати млинці звичайним способом.
Арабський салат
Потрібно: 100 г зеленої сочевиці, 1 крупний маринований болгарський перець, половина червоної цибулини, 1 ст. л. оцту, 3 ст. л. олії, кілька гілочок кінзи, лавровий листок, щіпка чебрецю, сіль.
Приготування. Сочевицю замочити на кілька годин, воду злити, промити, залити свіжою водою, в яку додати лавровий листок, чебрець, сіль та цибулю і зварити до готовності на слабкому вогні.
Перець нарізати тонкими смужками. Сочевицю заправити половиною олії і оцтом, остудити, потім з’єднати з перцем і подрібненою зеленню, посолити за смаком, приправити другою половиною олії.
Вегетаріанська лазанья
Потрібно: баклажани 150 г, цукіні 150 г, морква варена, 100 г, помідори 200 г, пісний майонез 70 г, фундук 20 г, пісна лазанья 30 г, часник, сіль, перець.
Приготування. Нарізати скибочками моркву, цукіні і баклажани. Помідори нарізати кружальцями. Баклажани посолити і залишити на 20-30 хвилин. Потім сіль змити, баклажани висушити і обсмажити з двох боків до готовності у розігрітій олії. Так само обсмажити і цукіні.
Пісний пиріг з яблуками
Потрібно: великі червоні яблука – 3 шт.,  цукор – 6 ст. л.,  будь-які перемелені горіхи – 2 ст. л., борошно – 3 скл., чашка яблучного соку, кориця,  олія – 70 г, цукрова пудра та листочки меліси для прикраси.
Приготування. Очистити два яблука від шкірки і насіння, подрібнити за допомогою блендера. Фруктову масу змішати з корицею, половиною цукру і горіхами. Додати в суміш олію. Перемішати до стану однорідності.
До яблучно-горіхового пюре додати просіяну муку та замісити тісто. Цукор, що лишився, викласти у невелику каструльку, додати яблучний сік та залишити на середньому вогні до розчинення цукру.
Тісто викласти на деко, поверх – нарізані яблука та полити сиропом. Випікати в розігрітій духовці 30-35 хвилин. Перед подачею посипати пиріг пудрою та прикрасити мелісою чи м’ятою.
Горіхові цукерки
Потрібно: 1 чашка сирих лісових горіхів, 0,5 чашки сушених вишень без кісточок, 1 чашка сирого кунжуту, 3 ст. л. меду.
Приготування. Все подрібнити, зліпити “кульки” і дати постояти кілька годин.