Повідомити новину

Поширити:

Курка, запечена з яблуками
Інгредієнти: курка – 1 шт., картопля – 4 шт., яблука – 3 шт., сіль, перець, спеції – за смаком, олія, майонез, лимон – 1 шт.
Приготування. Курку намастити сіллю, перцем і спеціями. Картоплю нарізати шматочками, посолити і покропити олією. Яблука нарізати шматочками, лимон розрізати на кілька частин. Нафарширувати курку яблуками і лимоном. Решту яблук скропити лимонним соком. Курку загорнути у фольгу, викласти на деко, навколо неї – картоплю та яблука. Розігріти духовку до 190 градусів, випікати 30 хвилин. Через півгодини зняти фольгу і випікати ще 30 хвилин.
Печене м’ясо з помідорами 
Інгредієнти: м’ясо (свинина / яловичина) – 1 кг, помідори – 2 шт., сир твердий – 200 г, часник – 3 зубки.
Маринад: лимонний сік – 1 ст. л., соєвий соус – 2-3 ст.  л., гірчиця – 1 ст. л., олія – 2 ст. л., сіль, перець.
Приготування. В м’ясі зробити поперечні надрізи, не дорізаючи до кінця. Змішати компоненти для маринаду і змастити м’ясо з усіх боків і в надрізах. Залишити маринуватися на кілька годин. Нарізати скибочками сир і кільцями помідори, подрібнити часник. У кожен надріз вкласти сир, помідори і часник. М’ясо загорнути у фольгу, викласти на деко і помістити в розігріту духовку до 180-200º, випікати 60 хвилин. Щоб м’ясо зарум’янилося, відкрити фольгу і випікати ще 10 хвилин. Готове м’ясо викласти на блюдо і прикрасити зеленню.
Святковий салат “Ніч перед Різдвом”
Інгредієнти: яйця -6 шт., тунець салатний – 2 банки, цибуля – 2 шт., картопля – 2 шт., морква – 2 шт., майонез – 200 г.
Для оздоблення: крабові палички – 3 шт., соломка солена, сир-косичка, кріп, кукурудза, червона капуста.
Приготування. Жовтки і білки потерти окремо на дрібну тертку. Моркву і картоплю – на крупну тертку. Цибулю почистити і порізати кубиками. Салат викласти шарами і робити після кожного шару тонку майонезну сіточку. Блюдо змастити трохи майонезом і викласти жовтки, потім розім’яту рибу, цибулю, моркву, картоплю. Білки поділити на 2 частини. Меншу частину пофарбувати соком червоної капусти. Більшу частину залишити білою. Синіми білками викласти небо. З перцю вирізати зорі та місяць. Гірчицею за допомогою кондитерського мішечка намалювати дерево. Хатинку викласти з крабових паличок, дах – з сиру косичка та присипати куркумою, паркан зробити з соломки, переплести сиром. Вікно – з перцю, двері – з моркви, трубу – з хліба. Ялинку викласти з кропу, прикрасити новорічними кульками – ягодами калини.
Різдвяний кекс
Інгредієнти: яйця – 3 шт., вершкове масло – 120 г, коньяк (або лікер) – 100 г, цукати, курага, чорнослив, горіхи, родзинки – по 50 г, цукор – 1 скл., борошно – 1 скл., розпушувач – 1,5 ч. л., сіль – дрібка.
Для глазурі: какао – 2 ст. л., цукор – 3 ст. л., молоко – 3 ст. л., масло – 30 г.
Приготування. Сухофрукти та цукати замочити у коньяку на півгодини. Яйця збити з цукром до однорідності. Вершкове масло розтопити та влити в яєчну суміш, перемішати. Поступово додати в тісто борошно, змішане з розпушувачем та сіллю. Додати порізані сухофрукти, цукати та горіхи, добре перемішати, щоб рівномірно їх розподілити по тісту. Викласти тісто в змащену маслом форму для кексу та випікати 50 хвилин.
Зробити глазур: нагріти молоко з цукром та какао до розчинення усіх компонентів. Зняти з вогню, вмішати масло. Полити кекс глазур’ю, прикрасити.
 

Теги: страви