Повідомити новину

Поширити:

У Тернополі місцеві жителі взяли ініціативу в свої руки, адже не хочуть терпіти московських попів у своєму місті.

В обласному центрі вже тиждень тривають протести під церквою московського патріархату на вул.Коновальця. На які виходить молодь і жителі міста, але російські попи спокійно продовжують правити.

Тож сьогодні тернополянин, Руслан Гринько, створив петицію з вимогою розірвання всіх договорів ТМР та УПЦ МП:

“Ми вимагаємо від міської влади Тернополя прийняти рішення щодо розірвання всіх договорів, укладених між Тернопільською міською радою, структурними підрозділами, підпорядкованими комунальними організаціями, установами і підприємствами та Українською православною церквою (“УПЦ МП”)” – йдеться у тексті. 

Автор ініціативи зазначає, що Тернопільська міська рада як орган місцевого самоврядування уповноважена розривати договори, в яких вона виступає стороною.

Таке рішення в прямому сенсі позбавить УПЦ МП “землі під ногами”, базових благ і послуг, що суттєво ускладнять або унеможливлять їхню діяльність на території міста Тернопіль.

Збір підписів триватиме ще 30 днів, згідно даних станом на 20:00  тернополяни зібрали майже половину від необхідної кількості.

Для того, щоб петицію розглянули у Тернопільській міській раді, потрібна підтримка 300 чоловік. Підтримати дану ініціативу можна  за посиланням.

“Функціонування ворожої церкви, яка виконує пропагандистські, шпигунські та інші підривні завдання ворога – це загроза національній безпеці України” – наголошує Руслан Гринько.