Повідомити новину

Поширити:

Весняне потепління повертається на Тернопільщину. За прогнозами синоптиків, цими днями стовпчики термометрів підвищуватимуться до 10 градусів тепла. Втім, подекуди можливі дощі.

Як повідомили в обласному гідрометеоцентрі, Тернопільщина перебуватиме в полі підвищеного атмосферного тиску та під впливом малоактивного теплого фронту.

У краї спостерігатиметься хмарна погода з проясненнями. На дорогах утворюватиметься ожеледиця. Стовпчики термометрів коливатимуться від 2º морозу до 3º тепла, вдень 7 – 12º тепла.

“У зоні діяльності атмосферних фронтів, які принесуть нам дощі, можливі перші грози – не лякайтеся! Температура повітря поки що істотно не мінятиметься.

Очікується +9+14 градусів. У західній частині все ніяк холод не вдається виштовхати, передбачається +6+11 градусів (вночі навіть ще затримуються невеликі “мінуси”), проте у вівторок там потепліє.

Проте синоптична нестабільність чудово компенсується стабільним поступом весни – квіти, листочки, дерева, кущі та травичка вперто, впевнено закривають минулу одноманітність сірого та чорного кольорів красою і свіжістю”, – зазначає синоптик Наталка Діденко.

За попередніми прогнозами, наступний тиждень на Тернопільщині буде дещо теплішим. Однак по всій території регіону періодично дощитиме.