Повідомити новину

Поширити:

Повідомлення про злочин надійшло до співробітників Тернопільського районного управління поліції від 45-річного жителя Збаража. Чоловік розповів, що з його автомобіля марки Volkswagen Sharan, якого він припаркував поблизу Микулинецького кладовища, невідомий викрав 20 000 гривень і мобільний телефон.
Як виявилося, гроші та гаджет потерпілий залишив на передній панелі. А вікно автівки не було повністю зачинене.
На місці події правоохоронці провели першочергові слідчі дії: встановили можливих свідків та очевидців, вилучили відео з реєстратора авто. Згодом розшукали причетну до крадіжки особу – 23-річного уродженця Чортківського району, без постійного місця проживання.
За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до шести років позбавлення волі.
Оперативники продовжують перевіряти причетність фігуранта до вчинення інших кримінальних правопорушень на території обласного центру.
Бережанські поліцейські інкримінують незаконне заволодіння автотранспортом 39-річному жителю одного із сіл району. Чоловік викрав автомобіль «Мазда».
Повідомлення до поліцейських надійшло від власника транспортного засобу. Житель Бережан заявив, що невідома особа викрала його автомобіль, припаркований на узбіччі поблизу села Тростянець.
Викрадене авто працівники групи швидкого реагування патрульної поліції виявили на автодорозі неподалік від села Жовнівка, однак кермувальник на вимогу поліцейських не спинився. Автомобіль довелось зупиняти шляхом блокування. Викрадач був з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Свій протиправний вчинок пояснив так: не хотів уночі добиратися додому пішки. Викруткою зумів завести чужий транспортний засіб.
Відомості про подію слідчі внесли до Єдиного реєстру досудового розслідування злочинів згідно зі статтею 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України. Понесе порушник відповідальність і за статтею 130 КупАП – за кермування у нетверезому стані, повідомили у пресслужбі обласної поліції.
 

Теги: злодії