Повідомити новину

Поширити:

За 30 грудня  медики швидкої по Тернопільській області обслужили  296 викликів до пацієнтів, здійснили 69 госпіталізації; з них по  Тернополю обслужено  141 виклик швидкої допомоги, госпіталізовано 27 пацієнтів. За  30 грудня у службі швидкої допомоги Тернопільщини зафіксовано 12 викликів до хворих з уже  підтвердженим діагнозом ковід , госпіталізовано 7 ковідних пацієнтів. З підозрою на ковід за 30 грудня у службу швидкої допомоги звернулося ще 11 пацієнтів, 4 госпіталізовано.
За 30 грудня поменшало викликів до пацієнтів з ознаками ковіду. Найбільше, як завжди, викликів до хронічних хворих та на різні критичні стани. Також побільшало викликів на ДТП та різні нещасні випадки.
Так, 30 грудня о 4.16 бригада швидкої виїжджала на вул. Галицьку, де надавала допомогу 6-місячному хлопчику. У дитини був сильний свербіж та рясна кропив’янка, маленький пацієнт усю ніч плакав і ніяк  не міг заснути. Мама пов’язує такий стан дитини із тим, що хлопчик понюхав червону квітку різдвяника, яка якраз розцвіла. Маленького пацієнта, після наданої допомоги, залишено вдома.
30 грудня о 7.59 бригада швидкої виїжджала у с. Великі Гаї, де надавала допомогу 39-річному пацієнтові . Чоловік не впорався із керуванням автомобілем на слизькій дорозі й машину занесло у рів. Авто перевернулося, але до приїзду швидкої очевидці аварії самотужки розвернули автомобіль. На щастя, серйозних травм водій не отримав. Із закритою травмою лівого стегна  та лівого колінного суглоба потерпілого, після наданої допомоги, шпиталізовано у лікарню швидкої допомоги.
30 грудня о 17.25 бригада швидкої виїжджала на вул. С. Бандери, де надавала допомогу 21-річному та 20-річному пацієнтам. Хлопці, переходячи дорогу, потрапили під автівку. Із забоями спинного відділу хребта обох потерпілих, після наданої допомоги, шпиталізовано у лікарню швидкої допомоги.
30 грудня о 18.03 ще одна жахлива ДТП сталася на вул. Бережанській у Тернополі. Коли жінка із двома неповнолітніми дівчатами переходили дорогу, на пішохідному переході по вул. Бережанській, їх  збило авто «Рено». На місце події одразу виїхали дві бригади швидкої допомоги, оскільки унаслідок удару усі потерпілі отримали численні політравми. Так, одну 14-річну дівчинку – зі струсом головного мозку, відкритою черепно-мозковою травмою, закритим переломом правого плеча та передпліччя, у стані больового шоку, після оперативно наданої допомоги, шпиталізовано в обласну дитячу лікарню; її 14-річну подругу  – із закритою черепно-мозковою травмою, струсом головного мозку, закритим переломом лівої стегнової кістки теж шпиталізовано у дитячу обласну лікарню. До 36-річної мами одієї із дівчат викликали швидку лікарі обласної дитячої лікарні. Жінку – із закритою черепно-мозковою травмою, струсом головного мозку, переломом лівого зап’ястя, множинними  гематомами черепа , після наданої допомоги, шпиталізовано в університетську лікарню.
М. ДЖУС, генеральний директор Центру ЕМД Тернопільщини.