Повідомити новину

Поширити:

Проблема дитячої жорстокості сьогодні надзвичайно актуальна і наболіла. Мало не щодня з екранів телевізорів розповідають жахливі історії про те, як підлітки, згуртувавшись у компанії, цькують слабшого, знущаються ще й знімають це все на телефон. Так, недавно випадки дитячої жорстокості сколихнули й наше місто.
У Головному управлінні Національної поліції у Тернопільській області повідомили наступну інформацію.
«Справді, у Тернополі трапилося три випадки побиття неповнолітніх. Потерпіли 15-річна старшокласниця, семикласниця та 10-річний хлопчик.
Травм дівчатам завдали однолітки. Старша на шкільному стадіоні посперечалася з двома знайомими дівчатами, які її й побили. Молодшу  на перерві між уроками вдарив по голові однокласник. Хлопчик же отримав травми на вулиці від дорослого незнайомця, особу якого правоохоронці вже встановили.
За всіма фактами відкрито кримінальні провадження за частиною 1 статті 125 ККУ – нанесення легких тілесних ушкоджень. Поліцейські з’ясовують обставини, за яких потерпіли діти, слідство триває», – повідомив старший інспектор відділу ювенальної превенції Володимир Пахолків.
Журналістам вдалося поспілкуватися з однією з потерпілих – ученицею 7 класу Тернопільської ЗОШ №5 Тетяною Куницькою.
Дівчинка саме перебувала на лікуванні у Тернопільській обласній дитячій лікарні. Заступник головного лікаря Володимир Білинський розповів, що дитину доправили в лікарню з діагнозом черепно-мозкова травма та струс головного мозку.
Тетяна майже увесь час лежала. Мама, пані Катерина, ні на мить не відходила від неї, допомагала, доглядала. Жінка ніяк не може зрозуміти, чому з її донькою так жорстоко вчинили.
«Це трапилося 11 вересня. Тетянка зранку пішла, як завжди, до школи. А вже після 4-го уроку мені зателефонували і повідомили, що до неї викликають «швидку». Як з’ясувалося, якийсь хлопчик її вдарив. Коли ж я дізналася усі подробиці інциденту, злості не було меж, слів бракувало», – у жінки виступили сльози, а Таня намагалася заспокоїти схвильовану матір.
«Того дня четвертим уроком була фізкультура. На перерві я переодягалася. Раптом до мене підійшов мій однокласник Олександр і з усієї сили вдарив по голові.  Від несподіванки я не знала, що робити. Різко почало двоїтись, а тоді й потемніло в очах. Я повернулася і побачила тільки, як він сміється мені вслід», – продовжила розповідь Таня.
Так учениця з-за шкільної парти потрапила на лікарняне ліжко. Дуже хвилюється, адже через це пропускає чимало занять. Шкільна програма і так складна, а тепер ще й доведеться стільки «наздоганяти».
Кривдник дівчини таки прийшов провідати її у лікарню. Розповів, як і чому так вчинив.
«Уявляєте, він сказав, що вони з друзями грали у «пляшечку», це така сучасна гра. І хто програв, мав виконати певне завдання. А завданням було – вдарити мою доньку по голові. Людоньки, це що за жорстокість така?! Він мені розповідав, а ні в голосі, ні в очах його ні краплі співчуття я не почула й не побачила. Більше того, він навіть не вибачився. А на те, що ми звернемося в поліцію, тільки розсміявся – не вірив, що його хтось може покарати», – додала мама.
Тетяна також розповіла, що цей хлопчина з молодших класів «славиться» непростим характером. Від його так званих «жартів» не один однокласник потерпів. Зокрема, у другому класі він зламав дитині руку.
У школі кажуть, що такі випадки дуже поодинокі, а педагоги докладають максимум зусиль, щоб їх не було.
«Інцидент, який стався у нашій школі, звісно ж, неприємний. Але це є діти, надто 7 клас. Перехідний вік… Класний керівник провела  бесіду як з учнем, так і з його матір’ю», – сказала Оксана Погоріла, заступник директора Тернопільської ЗОШ №5.
Однак на розбишаку Олександра чекала розмова не лише з класним керівником, а й з правоохоронцями. За фактом побиття школярки відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 125 ККУ – нанесення легких тілесних ушкоджень.
Зоряна ДЕРКАЧ