Про цю давню народну українську страву згадував ще автор безсмертної «Енеїди» Іван Котляревський. Йдеться про шпундру, хоча у різних регіонах України її називають по-різному.
– Як, хто і де б не називав шпундру, від цього вона не перестане бути смачною, – запевняє автор кількох гастрономічних рекордів Ігор Парій. А щоб не бути голослівним, 13-14 травня на Співочому полі тернопільський ресторатор має намір встановити нове досягнення. Цього разу – з приготування страви, якою смакував Еней.
Шпундру готуватимуть під час мистецького фестивалю у парку Національного Відродження.
Ініціатор встановлення рекорду поки що не розкриває усіх таємниць куховарства, як і не ділиться рецептом страви. Натомість, він стверджує, що шпундри буде достатньо, щоб безкоштовно пригостити нею усіх бажаючих, які в цей час разом з Лігою Підприємців «Українська справа» відзначатимуть на співучці День Матері.