Повідомити новину

Поширити:

210012За хабар 20 000 грн засудили начальника відділу погашення боргу Головного управління Державної фіскальної служби Тернопільщини та його спільника юриста.
У червні 2016 року, Тернопільський міськрайонний суд визнав винними начальника відділу погашення боргу Головного управління Державної фіскальної служби Тернопільщини та юриста, який працював на одній з фірм, яка надає юридичну допомогу з ліквідації підприємств. Спільників звинуватили у вчиненні корупційного злочину, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 КК України, тобто одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави.
Суд довів, що 1 квітня 2016 року колишній начальник відділу погашення боргу головного управління ДФС в Тернопільській області за посередництва одного з місцевих юристів одержали від громадянина України 20 000 грн за вплив на прийняття рішення щодо прискорення процедури банкрутства підприємства. Основна діяльність підприємства – постачання газу для автозаправок нашої області.
Нагадаймо, що податківця-хабарника зі спільником юристом затримали на вимаганні хабаря ще 1 квітня 2016 року. Також нагадаймо, що 4 квітня 2016 року, після затримання хабарників військовий прокурор Тернопільського гарнізону Олександр Федчишин повідомив, що в разі якщо вина спільників буде доведена, злочинці отримають від п’яти до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна та забороною обіймати певні посади. Проте, суд врахувавши всі обставини засудив хабарника-податківця до 23,8 тис грн та спільника-юриста на 17,8 тис грн штрафу. Згідно повідомлення військової прокуратури Західного регіону України, обвинувальний вирок набрав законної сили з 16 липня 2016 року.
Джерело: te.20minut.ua