Повідомити новину

Поширити:

2246Головною цінністю будь-якого підприємства є людський ресурс. Тож підприємство зобов’язане забезпечити відповідні умови робочого місця і є відповідальним за життя та здоров’я своїх працівників.
Безпека праці полягає не лише в дотриманні основних правил техніки безпеки, це – сукупний і системний підхід до виконання усіх інструкцій, нормативних документів, що об’єднані в Систему стандартів безпеки праці, забезпечення працюючих необхідними засобами індивідуального захисту, систематичні проведення навчань з питань охорони праці та перевірки працівників на знання з питань охорони праці.
Про впровадження системи управління охороною праці та ризиками, ознайомлення з переліком обов’язкових нормативних документів і детальний аналіз, опрацювання та поновлення інструкцій з охорони праці на робочих місцях на підпорядкованих підприємствах говорили на семінарі для головних спеціалістів з питань охорони праці, який відбувся в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.
На початку семінару т.в.о. начальника ОУЛМГ Олег Яремко наголосив на необхідності дотримання термінів виконання приписів із питань охорони праці, а за результатами проведеного семінару здійснити виїзні перевірки безпосередньо на ділянки підвищеної небезпеки держпідприємств, залучивши до комісії представників управління держпраці в області.
Представники управління держпраці в області поінформували присутніх про заходи до Всесвітнього дня охорони праці, головна теза якого цьогоріч – стресові ситуації на робочому місці. Крім того, у рамках проведення заходів, 28 квітня у парку «Топільче» відбудеться посадка дерев на алеї Пам’яті загиблих на виробництві. Кількість саджанців ялини звичайної символізуватимуть кількість летальних випадків під час травмувань на виробництві Тернопільщини. На завершення свого виступу начальник відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки управління держпраці в області Петро Гичка побажав працівникам лісового господарства лише позитивних стресів.
А далі розпочалася основна частина семінару, на якій відповідальні за охорону праці головні спеціалісти держпідприємств Тернопільського ОУЛМГ під керівництвом головного спеціаліста облуправління Василя Заблоцького взялися за опрацювання робочих питань.
Марія САБАН