Повідомити новину

Поширити:

Оксана Буячок з рідними та однодумцями вирощує виноградники у Гусятині на понад 6 гектарах. І як наслідок, об’єм виробництва вина у Гясятині становить 55 тисяч пляшок на рік.

Зараз у ФГ „Татове вино ВБ” гарячий сезон – якраз відбувається збір винограду трьох сортів, які вирощують тут.

Цікаво було бачити, як у винограднику у Васильківцях виноград зростає поряд з трояндами. Як писав Максим Рильський, троянди й виноград – красиве та корисне. Як зясувалося, це справді так, ці дві культури доповнюють одне одного у досягненні здорового та багатого врожаю.

Мета торгівельної марки з Гусятина Fathers Wine — змінити ставлення українців до національного вина шляхом активного розвитку винної культури не лише на рівні регіону, але й всієї України.

У 2019 році виноробня отримала ліцензію та офіційно вийшла на український ринок, ставши першою виноробнею на Тернопільщині з власним виноградом та унікальними сортами.

З 2021 року почали експортувати вино з гусятина в Естонію, Грузію та Японію. Торік – у Швецію та США. Відвідини ФГ „Татове вино ВБ” відбулися у рамках престуру «Крафт, що тримає Україну: Тернопільщина, яка працює на Перемогу», зорганізованого обласною військовою адміністрацією.

Загалом на Тернопільщині активно працюють 20 крафтових виробників у різних напрямах: бджільництво, молочна продукція та різноманітні сири, вина та пиво; вирощування та заготівля ягід, трав, чагарників; чайні набори, сублімована їжа, сушені ягоди, квіти та трави.

Завдяки цим виробництвам в області створено понад 100 постійних робочих місць. Підприємствами та сільськогосподарськими кооперативами-крафтовиками вироблено продукції та надано послуг на суму 1,8 млн грн для понад 200 членів кооперативів.

Тернопільська обласна військова адміністрація організувала престур «Крафт, що тримає Україну: Тернопільщина, яка працює на Перемогу» з метою показати, як у воєнний час громади підтримують локальну економіку через крафтові виробництва: робочі місця, утримання людей у громадах, залучення молоді, підвищення доданої вартості й зміцнення тилу.

 

Автор: Галина ВАНДЗЕЛЯК

Теги: виноградники, ФГ „Татове вино ВБ”