Повідомити новину

Поширити:

Правоохоронці затримали організатора злочинної «схеми» під час отримання коштів за три автомобілі. Ним виявився працівник одного із районних ТЦК.

“За процесуального керівництва Тернопільської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру 46-річному військовослужбовцю районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки за фактом продажу товарів (предметів) гуманітарної допомоги з метою отримання прибутку, вчиненому у значному розмірі під час воєнного стану (ч. 3 ст. 201-2 КК України)”, — ідеться у повідомленні прокуратури.

Фігурант продавав військовим транспортні засоби, які ввозилися на територію України з-за кордону через благодійні фонди як гуманітарна допомога.

Встановлено, що він підшукав «клієнтів» серед військовослужбовців та за 13 200 доларів США запропонував придбати «Opel Frontera», «Jeep Grand Cherokee» та «Nissan X-Trail». Ці гуманітарні авто зберігав на території ТЦК.

Правоохоронці затримали зловмисника в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання 13 тисяч доларів за продаж трьох позашляховиків марок Jeep Grand Cherokee, Opel Frontera та Nissan X-Trail.

Правоохоронці задокументували злочинну діяльність військового та затримали його у порядку ст. 208 КПК України. За скоєне йому загрожує до семи років в’язниці.

Наразі прокурори подали до суду клопотання про обрання для нього міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Досудове розслідування здійснюють слідчі Поліція Тернопільської області за матеріалами Департаменту військової контррозвідки Служба безпеки України.

Джерело: Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону