Повідомити новину

Поширити:

Чоловіку, який влаштував стрілянину по людях, слідчі поліції Тернопільщини оголосили підозру. Підозрюваному інкримінують умисне вбивство двох осіб. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, подія трапилася у четвер, 15 серпня, в селі Доброводи Збаразької громади Тернопільського району. Чоловік, одягнутий у військову форму, влаштував стрілянину: двоє людей загинули, ще четверо отримали поранення. Двох потерпілих доправили до лікарні, ще двом особам медики надали допомогу на місці події.

Поліцейські оперативно затримали озброєного зловмисника у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили його до ізолятора тимчасового тримання.

У п’ятницю, 16 серпня, слідчі поліції під процесуальним керівництвом Тернопільської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомили фігуранту про підозру у скоєнні злочину. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУНП у Тернопільській області. З підозрюваним проводяться слідчі дії. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, повідомляють у Національній поліції.

У той же час нові деталі кривавого злочину оприлюднило видання “Файне місто“. Як дізналися журналісти, у Доброводах був День села. З нагоди свята поблизу місцевого клубу розгорнули атракціони, де зібралися чимало дітей зі своїми рідними. В один момент все пішло шкереберть, адже розпочалася стрілянина. Про деталі розповіла місцева жителька, родичка якої у той день була в “епіцентрі” подій.

– Почули постріли. Один чоловік (якого пізніше поранили) сказав, що хтось певно жартує, і пішов подивитися. Потім хтось звалив її (родичку – ред.) на землю зі словами “тікай, хтось стріляє”. Почалася паніка, люди хватали дітей і тікали, — розповіла односельчанка постраждалих. — Вона бігла в бік цвинтаря. По дорозі зустріла жінку (яка потім загинула). Вона верталася додому з дочкою. Військовий також йшов в напрямку цвинтаря і стріляв по всіх. Хтось казав, що він мав два магазини патронів.

Жінка зазначила нашій журналістці, що стрільця зупинили двоє чоловіків. З місця стрілянини він встиг пройти майже 2 кілометри. Потім на місце прибули правоохоронці.

– Загинула жінка, мама двох дітей, вдова. Вона верталась з дітьми додому – Мальшевська Марія, була першою жертвою. Її застрелили на очах в дітей. Інша жінка була Зремяк Ольга, – сказала односельчанка загиблих.

Багато хто з людей опісля цієї ситуації ще деякий час сиділи в бомбосховищі в школі, бо не розуміли, що відбувається. Поранених внаслідок стрілянини госпіталізували.

Поки знають про двох поранених. Чоловікові прострелив дві руки. Жінці — живіт, – додала жителька Добровод.