Повідомити новину

Поширити:

25 червня в Марійському духовному центрі «Зарваниця» відбулася XVII професійна проща працівників агропромислового комплексу Тернопільщини. Цьогоріч паломництво було приурочене 130-й річниці з дня народження Блаженнійшого патріарха Йосифа Сліпого.  Участь у паломництві взяли працівники департаменту агропромислового розвитку Тернопільської ОВА, керівники сільськогосподарських підприємств, очільники та працівники фермерських господарств нашої області.

Головною подією стала Архієрейська  Свята Літургія, яку в малій базиліці Зарваницької Богородиці очолив єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор Мартинюк у співслужінні ректора Марійського духовного центру о. м. Володимира Фірмана  і сотрудника о. Андрія Шалая.

У пастирському слові, звертаючись до присутніх, архиєрей поставив за приклад любов патріарха Йосифа до української землі, адже у своїй книзі “Спомини” Блаженніший з великою любов’ю розповідає про рідні поля навколо родинного села Заздрість. Коли його звільняли з каторги, перші слова які він промовив були: чи зможе Він повернутися на свою рідну землю?

Після спільної молитви владика Теодор усіх паломників, які прибули до відпустового центру, подякував за їхню невтомну й таку необхідну у воєнний час працю й любов до рідної землі. Провідним працівникам аграрної галузі владика вручив подячні грамоти. В знак вдячності за багаторічну духовну опіку аграрії подарували паломницькому центру Євхаристійний набір.

.