Повідомити новину

Поширити:

Редакція газети «Свобода» уже писала про масштабні роботи, які тривають у різних громадах на дорогах області. Зокрема, в останніх номерах йшлося про роботи у Нараївській, Озернянській сільських територіальних громадах, Золотопотіцькій селищній громаді та ін. населених пунктах області. І нині роботи з ремонту доріг місцевого значення продовжуються.
Голова обласної ради Михайло Головко із депутатами постійно контролюють якість ремонтних робіт, адже, як постійно наголошує очільник області, основне, щоби місцеві жителі були задоволені якістю виконання робіт, а кошти платників податків використані ефективно.
Так, нещодавно Михайло Головко разом із депутатами обласної ради Володимиром Мисиком і Михайлом Тимошиком оглянули хід виконання ремонту на відрізку дороги в селі Бліх, що у Залозецькій селищній громаді.
Як зазначив очільник області: «Одне з першочергових завдань, яке ми з командою однодумців поставили перед собою, йдучи в Тернопільську обласну раду, – відремонтувати дороги у населених пунктах нашого краю. Я неодноразово наголошував, якісними та безпечними мають бути автошляхи в усіх населених пунктах Тернопільщини. На сьогодні 3,5 тис. км доріг на Тернопільщині потребують ремонту. Працювати є над чим, сподіваюся, нашій каденцій вдасться реалізувати все задумане».
Михайло Головко також оглянув стан проведення капітального ремонту на вул. Данила Галицького у Збаражі.
Замовником робіт є комунальне підприємство «Тернопількомунінвест». Проект розроблено ТОВ «НТ Дорбудпроект», а виконує ремонт ТОВ «АВАКС ПРОФ».
Згідно з проектом передбачено, зокрема, замінити плити перекриття оглядових колодязів і люків, влаштувати бортові камені, посилити існуючу конструкцію проїзної частини, облаштувати тимчасові стоянки для легкових автомобілів, кільцеву розв’язку з острівцем безпеки і фартух на острівці безпеки, здійснити фрезерування асфальтобетонного покриття, відремонтувати тротуар і відновити зелені зони.
Також у Збаражі триває ремонт вулиці 22 Січня.
Як розповів очільник області: «Ремонт дорожнього покриття на зазначених вулицях – вкрай важливий, адже це – артерії міста, які сполучають центр із замком – туристичною перлиною не лише Збаража, а й всього Тернопілля. Окрім того, неподалік розташована лікарня.
Жителі Збаража неодноразово зверталися з проханням відремонтувати дорогу, й цьогоріч ми спрямували кошти. У 2021 р. на виконання робіт скерували 4 994,800 тис. грн. На 2022 р. плануємо дофінансувати».
Лише за рік відремонтували більше ніж за цілі каденції
Й справді, лише за рік діяльності депутатського корпусу обласної ради цього скликання відремонтовано більше кілометрів доріг, ніж за весь час роботи не однієї каденції депутатів облради.
«І це лише початок, – наголошує очільник області, – бо в пріоритеті – відновлення доріг у всіх громадах Тернопільщини».
А тим часом на Кременеччині у с. Старий Тараж уже відремонтували дорогу на вулиці Молодіжній.
«До нас неодноразово зверталися жителі села Старий Тараж на Кременеччині з проханням відремонтувати дорогу. Наразі поточний середній ремонт вул. Молодіжна у селі завершено. Замовником робіт виступило комунальне підприємство Тернопільської обласної ради «Наглядінвестбуд», переможцем тендеру стало ТОВ «ТЕХНО-БУД-ЦЕНТР». Вартість робіт становила 1 млн 300 тис. грн, – зазначив голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко. – Згідно з проектом, здійснено улаштування підстильних і вирівнювальних шарів основи зі щебеневої суміші, розливання в’яжучих матеріалів, влаштування вирівнювального шару з асфальтобетонної суміші, а також – укріплення узбіч щебенем».
За словами голови обласної ради Михайла Головка, місцеві жителі задоволені якістю виконання робіт, й це – головне.