Повідомити новину

Поширити:

15 та 17 жовтня у Тернополі відбулися два поєдинки чемпіонату Суперліги Windrose.
15 жовтня БК «Тернопіль» приймав БК «Запоріжжя».
Обидва колективи виграли по одному матчу та зазнали чотирьох поразок на старті сезону. Тому напередодні було важко визначити фаворита в цьому матчі, але вболівальники тернополян, звичайно, сподівалися на перемогу команди Дмитра Забірченка.
Тернополяни з перших атак намагалися діяти максимально швидко та агресивно. Відтак захопили на початку зустрічі невелику ігрову перевагу, через це вони мінімально виграли стартову чверть – 18:16.
Проте гості поступово адаптувалися й перебіг боротьби упродовж другої чверті змінився у протилежний бік. Тернополяни почали дедалі більше хибити в завершенні атак. Натомість запоріжці свої моменти краще реалізовували. Тож поступово гості пішли в відрив – 11:26. Саме командна взаємодія на майданчику дала змогу «Запоріжжю» виграти першу половину з різницею у 13 очок.
Початок другої половини засвідчив налаштованість «Запоріжжя» на перемогу. У якийсь момент гравці «Запоріжжя» не помічали захист «Тернополя», досягнувши максимальної відмітки на свою користь «+22».
Вирішальну спробу відігратися господарі залишили на заключну чверть і їм вдалося скоротити відставання до десяти очок, а після екватора ігрового часу чверті різниця скоротилася лише до трьох очок. Нервозність та емоційність тиснула на обидві команди. Проте у вирішальні хвилини господарів підвела реалізація. Натомість запоріжці свої нагоди не змарнували – 69:77. Відтак – друга перемога в сезоні «Запоріжжя» та п`ята поразка «Тернополя».
БК «Тернопіль» – БК «Запоріжжя» – 69:77 (18:16, 11:26, 20:24, 20:11).
17 жовтня БК «Тернопіль» приймав чинного чемпіона Суперліги БК «Прометей» (смт Слобожанське, Дніпропетровська область), який представляє Україну у Лізі чемпіонів.
Безсумнівним фаворитом поєдинку вважався БК «Прометей», який не зазнав жодної поразки в регулярному чемпіонаті та наразі є одноосібним лідером у турнірній таблиці.
Мабуть, тренер тернополян Дмитро Забірченко віднайшов потрібні слова, аби максимально мотивувати своїх гравців на битву проти чемпіона. Господарі з перших атак намагалися діяти максимально швидко та агресивно. І на відміну від попереднього поєдинку проти «Запоріжжя», цього разу тернополяни значно влучніше завершували атаки. Зрештою, до честі тернополян вони дали справжній бій слобожанцям. А подинок став не лише напруженим, а й справді видовищним. Глядачі, які прийшли підтримати БК «Тернопіль», не прогадали.
Чемпіон України та лідер нинішнього сезону «Прометей» програв першу половину гри, але ударна третя четверть залишила «Прометей» єдиною командою в чемпіонаті без поразок.
БК «Тернопіль» – БК «Прометей» – 71:82 (21:15, 24:24, 4:25, 22:18).
Наступні поєдинки БК «Тернопіль» гратиме в гостях: 21 і 23 жовтня, відповідно, із київським «Будівельником» та «Черкаськими мавпами».
 

Теги: спорт