Повідомити новину

Поширити:

4 вересня футбольний клуб «Нива» Тернопіль у сьомому турі чемпіонату Першої ліги на виїзді зіграв внічию з хмельницьким «Поділлям».
Після поразки у третьому попередньому етапі Кубку України на виїзді від друголігового дунаєвецького «Епіцентра» тернопільські футболісти, які протягом останніх двох матчів мали доволі втомлений вигляд, особливо у другій половині зустрічей, нарешті зможуть акцентувати зусилля лише на чемпіонаті України. Приємно, що керівництво  і тренер «Ниви» Ігор Климовський дбає і про підсилення клубу. Так, напередодні календарного матчу з «Поділлям» склад команди поповнили троє перспективних вихованців чернігівського футболу 2004-го року народженнянападник Вольський,  півзахисники Пінчук та Лянскоронський, які стали чемпіонами України серед команд дитячо-юнацьких спортивних закладів. Хоча, як зазначив тренер тернополян, ці гравці – підсилення не на цей сезон, а на майбутнє. Щось і не пригадую, коли востаннє  підсилення складу гравців у «Ниві» було розраховане «на майбутнє»…
Але повернемося до поєдинку у Хмельницькому, де місцеве «Поділля» приймало «Ниву» з Тернополя, яка напередодні гри посідала 4 місце, тоді як господарі «йшли» на 11 позиції. Але, як після гри сказав наставник Ігор Климовський, гра хмельничан заслуговує на вище місце в лізі. І це – питання часу. І, як показав поєдинок у Хмельницькому, «Поділля» – доволі потужна команда, тому нічия для тернополян у цьому протистоянні стала хорошим результатом.
Поєдинок розпочався спокійно, футболісти не ризикували відразу кидатися в атаку. Проте вже на 9-й хвилині футболісти «Ниви» зуміли вийти вперед.  Після удару Максима Проціва, м’яч, влучивши у когось із захисників «Поділля», змінив траєкторію. Хоча голкіпер хмельничан і зреагував на удар, але м’яч після рикошету полетів в інший бік – 0:1. Доволі швидкий гол «Ниви».
Хмельницькі футболісти після пропущеного м’яча намагалися відігратися і мали для цього чудові нагоди, але двічі тернополян виручив Механів, а після удару Савошка на 26-й хвилині м’яч потрапив у поперечину воріт «Ниви».
Варто зазначити, що наші футболісти не відсиджувалися у захисті, а також мали нагоди подвоїти рахунок. Зокрема, на 32-й хвилині міг відзначитися Андрій Різник, але хмельничан після його удару врятував голкіпер. Не реалізувавши моменти, команди пішли на перерву за мінімальної переваги тернополян.
Другий тайм розпочався успішно для футболістів з Хмельницького, які вже на 50-й хвилині святкували взяття воріт. Денис Островський з допомогою Мораренка спрямував м’яч у сітку воріт тернополян – 1:1.
Після цього обидві команди могли виходити вперед. Так, після удару футболіста «Поділля» м’яч влучив у стійку воріт тернополян. У «Ниви» міг відзначитися Бичек, але тоді господарів врятував голкіпер. Ще один шанс втратили господарі на 84-й хвилині. Отож, у підсумку – бойова нічия. І, як на мене, цілком прийнятний результат для футболістів і тренерського складу «Ниви».
«Поділля» – «Нива» – 1:1 (0:1).
Голи: Проців (9) – Островський (50).
Попередження: Морговський (90+3) – Бичек (22), Семенина (76), Гатала (90), Малащук (90+1).
13 вересня у 8 турі «Нива» прийматиме футбольний клуб «Альянс» із Сумщини  (смт Липова Долина).
 

Теги: футбол