Повідомити новину

Поширити:

10 жовтня, перед домашнім поєдинком шостого туру проти футбольного клубу «Оболонь» з Києва, головний тренер «Ниви» Василь Малик повідомив команді, що у зв’язку зі станом здоров’я залишає свою посаду.
Як написала пресова служба жовто-зелених, Василь Малик очолив «Ниву» на початку 2019 року. За цей період команда під його керівництвом зуміла посісти перше місце у другій лізі та вийти у першу. А Василя Малика визнали найкращим тренером другої ліги минулого сезону. «Футбольний клуб «Нива» безмежно вдячний Василю Івановичу за віддану працю та бажає йому міцного здоров’я! Дякуємо»! До цих побажань, без сумніву, приєднуються і вболівальники. Дякуємо, тренере!
А гравці у неділю вже без наставника обіграли ФК «Оболонь» – 2:1. І ця перша перемога команди в першій лізі – це, думається, ще його заслуга, його перемога і йому ж присвячена. Хоча формально діями підопічних уже керував виконувач обов’язків головного тренера, колишній помічник Василя Малика Ігор Білан.
«Нива» підійшла до матчу далекою від оптимальних кондицій. Про втрату на тренерському містку ми вже писали. Продовжує хворіти хавбек Дмитро Скакун, не відновилися від травм захисник Ігор Кохман і форвард Андрій Скакун, а ще один гравець оборони Андрій Різник не міг зіграти через дискваліфікацію. Та був у тернопільського клубу і позитивний момент. Залікував травму і зайняв місце у воротах Максим Механів.
Хід матчу можна було передбачити ще до стартового свистка. Тернопільський колектив продовжив робити ставку на дисципліну в обороні, а також на швидкі контратаки. Кілька разів господарі вибігали в небезпечні атаки, але їм бракувало точності, або ж майстерності. «Оболонь» же діяла впевненіше, взяла контроль над м’ячем і стала грати першим номером. І якщо в першому таймі відзначитися «пивоварам» заважав Максим Механів, а одного разу на шляху м’яча з’явилася штанга, то буквально на старті другого вони свого домоглися – атаку «Оболоні» завершив уродженець Тернополя Ігор Мединський.
Здавалося, тепер гості спокійно доведуть справу до перемоги, але на 76-й хвилині тернополяни перевернули все з ніг на голову. Сергій Кисленко зробив навіс у напрямку Романа Волохатого і той у боротьбі з захисником виявився більш вправним та наполегливим – 1:1.
А в кінцівці зустрічі господарі пішли творити історію, незважаючи на більш серйозний статус «Оболоні». І їм таки вдалося вирвати перемогу (першу в сезоні!). Після швидкого випаду Владислав Дворовенко зробив простріл, а  Олександр Демченко, який вийшов на заміну, забив вирішальний м’яч – 2:1. Ошелешені прикрою звісткою про рішення Василя Малика, наші футболісти зуміли знайти в собі сили й обіграти старожила першої ліги та піднятися на десяте місце турнірної таблиці. «Оболонь» наразі – на 13-му.
У сьомому турі, який відбудеться 16 жовтня, «Нива» їде екзаменувати рівненський   «Верес». Буде нелегко, адже рівняни перебувають серед номінальних лідерів першої ліги.