Повідомити новину

Поширити:

У Чернігові проходить чемпіонат України з літнього біатлону. Загалом сюди приїхали 148 учасників з 8 областей України. Змагання триватимуть до 28 серпня. З перших стартів – приємна новина для тернопільських уболівальників: Олена Підгрушна сДодатитала переможницею жіночого спринту, а Анастасія Меркушина посіла друге місце.
– Олено, вітаємо з перемогою! Як оціните сьогоднішню гонку?
– Сьогодні мені було дуже важко стріляти. Порівняно із Яворовом, де ми проходили підготовку, тут інше стрільбище і я не встигла до нього адаптуватися. Тому в мене були проблеми зі стрільбою на пристрілці. Мабуть, я ніколи не проводила на пристрілці так багато часу. Довелося вистріляла 50 патронів! Хоча зазвичай пристрілююсь з 10, максимум – 20 пострілів. Тому дуже, дуже, дуже багато часу провела на рубежі. Вицілювала й акуратно відпрацьовувала кожен постріл. Можу сказати, що робота на вогневому рубежі далася важко.
Бігла я також із запасом, тому що приїхала змучена після важкого навантаженого тренувального збору, так само як і вся головна команда. Тільки на останньому колі я змогла додати, оскільки мені весь час повідомляли, скільки часу я програю другому та третьому місцям. Звісно, хотіла поборотися на фінішному колі. У сьогоднішій гонці я стиснула зуби і боролася сама із собою. А загалом дуже рада, що фінішувала першою.
– Чи очікували ви, що зможете показати такий хороший результат?
– Це для мене дуже велика несподіванка, адже попередні контрольні гонки були не найкращими. Але йде планова підготовка до зими. Я знала свій стан, на що сьогодні здатна. Звісно, не очікувала, що переможу, але дуже сподівалась, що мені вдасться краще пробігти, порівняно з минулими контрольними гонками.
– Олено, ви тренуєтесь з особистим тренером, які це дає привілеї?
– Мій тренер Олександр Кравченко весь свій час присвячує виключно мені, може детальніше працювати зі мною, бачити те, що важко помітити тренеру, у якого 6 чи 12 спортсменок. У цьому я бачу великий позитив.
До того ж, як не крути, ті збої у підготовці, які були у попередніх сезонах через міокардит, також вносять свої корективи у мою підготовку, по суті, на кожен тренувальний збір. Тому підганяти мене під загальну команду – не варіант, мені буде складно. Основну команду під мене також ніхто не буде підганяти (посміхається). Спільними нарадами і зусиллями вирішили, що краще я буду при команді з особистим тренером.
Але і на цьому, і на попередніх зборах  старший тренер збірної України з біатлону Юрай Санітра стежив за тим, що і як ми робимо. Він повністю контролює мою підготовку, тримає руку на пульсі і володіє всією інформацію щодо мого стану.
P.S. Нагадаємо, що капітан чоловічої збірної з біатлону Дмитро Підручний та одна із лідерок жіночої збірної Валентина Семеренко не виступають на літньому чемпіонаті України з біатлону в Чернігові. Вони готуються до стартів у німецькому Вісбадені, де 27 вересня разом з іншими зірковими біатлоністами візьмуть участь у традиційній шоу-гонці City Biathlon. А після змагань Дмитро Підручний та Валентина Семеренко залишаться в Європі, де продовжать підготовку до сезону.
 Розмовляла Дарія ВИРСТА