Повідомити новину

Поширити:
1607Сьогодні, 17 травня о 10 годині розпочнуться урочистості з нагоди першої  відправки призовників Тернопільщини до лав Збройних Сил та інших військових формувань України у рамках призову «Весна-2016».  Захід відбудеться на збірному пункті Тернопільського облвійськкомату, що на вулиці Тролейбусній, 5. До війська буде відправлено майже 50 юнаків.

Слід зазначити, що весняний призов на строкову військову службу розпочався 5 травня і триватиме до кінця червня. На службу призиватимуть тільки придатних до військової служби військовозобов’язаних та які не мають суттєвих причин для відстрочки. Причиною не явки на призовну комісію може бути лише стихійне лихо, хвороба або смерть близьких родичів.

Службу юнаки проходитимуть у різних військах: сухопутних, військово-морських, прикордонних, Нацгвардії, державній службі спецтранспорту. Усього до Збройних сил з області мають відправити майже 500 строковиків.

– Строкова служба – це не бажання, а обов’язок, записаний у Конституції, у статті 65-й – розповідає військовий комісар області Володимир Катинський. – Під час хвиль мобілізації було багато нарікань, що молоді українці не готові захищати батьківщину. Адже відбір на строкову військову службу, відновлений у державі, покликаний навчити громадян захищати Україну. За юнаками зберігається робоче місце і після строкової служби вони повертаються на роботу.  Також запроваджена виплата грошової компенсації за службу в ЗСУ: дві мінімальні зарплати отримає кожен строковик при мобілізації і одну зарплату при демобілізації.
За словами т. в.о. начальника відділу комплектування та призову ТОВК Петра Сирка, за час весняного призову, комісію мають пройти 16,5 тисяч юнаків. Зараз в розшуку за ухилення від несення служби перебуває вже 2 тисячі хлопців.