Повідомити новину

Поширити:

Zemanta Related Posts ThumbnailСьогоднішній ритм життя часто не залишає можливості вчасно відпочивати і займатися спортом. Переїдання, перекуси, куріння – все це призводить до порушень в ендокринній системі.
Так з’являється панкреатит – запалення підшлункової залози, яка відіграє важливу роль в організмі, виробляючи кілька травних ферментів, а також інсулін – гормон, який відповідає за вміст глюкози в крові.
Звісно, хворобу можна «заїдати» таблетками, але можна вилікувати її за допомогою трав. Принаймні лікар-інфекціоніст, лікар народної і нетрадиційної медицини (іридодіагностика, гомеопатія, фітотерапія тощо) Галина Пушкар-Яворівська за допомогою відварів вилікувала не одного пацієнта.
При панкреатиті найкращим лікарем є дієта. Її потрібно строго дотримуватися та протягом 2-3 днів вживати лише воду і чаї.
Гречка і буряк лікують панкреатит
Цей рецепт ніколи не порекомендують лікарі, а він став недорогим і дієвим «рятівником». Отже, дві ложки сирої і промитої гречки на ніч залити кефіром, а  наступного дня з’їсти. Через десять днів робота залози налагоджується.
Також на допомогу при панкреатиті прийде буряк. Три буряки подрібнити, залити 2,5 л окропу. Сироп настояти 3-4 год. та вживати по 1/4 склянки протягом дня.
Чаї при гострому панкреатиті
Ложку подрібненого лопуха залити склянкою окропу, варити на маленькому вогні. Настояти. Вживати протягом дня до їди. За таким же рецептом готується чай з коріння цикорію.
У рівній кількості змішати хвощ польовий і полин. 2 ложки суміші залити 2 склянками окропу. Вживати тричі на день до їди.
Дві ложки листя берези, столова ложка квітів нагідок, ромашки та безсмертника  – суміш залити літром окропу. Вживати 3-4 рази на день.
Взяти по дві частини перцевої м’яти,  листя подорожника,  ромашки, та по одній частині звіробою і парила. Столову ложку збору залити 0,5 л окропу. Настояти 30 хв. Вживати по 0,5 склянки чотири рази на день до  їди.
Порівну змішати листя чорниці, лушпиння квасолі або гороху. Столову ложку збору залити 300 мл окропу – на маленькому вогні варити 1-3 хв. Зберігати в теплому місці та вживати по 100 мл тричі на день.
При хронічному панкреатиті
Шість частин деревію, по чотири частини квасолиння, насіння кропу, парила, по дві частини хвоща польового, кмину та череди – одну столову ложку збору залити 500 мл теплої  води,  на ніч залишити у теплій духовці. На ранок на маленькому вогні дати суміші закипіти. Вживати тричі на день за 15 хв. до їди.
Взяти 30 грамів насіння кропу, 40 грамів листя м’яти, 20 грамів плодів глоду та квітів кмину і 10 грамів ромашки – столову ложку збору залити склянкою окропу. Настояти та вживати по півсклянки тричі на день через годину після їди.
Проросле зерно – висушити і змолоти. Столову ложку муки змішати зі столовою ложкою води та залити 0,5 л окропу. Кип’ятити 1-2 хв. Настояти 20 хв. Пити по 100-150 мл 2-3 рази на день перед вживанням їжі.
Напередодні Великодніх свят Галина Пушкар-Яворівська просить привітати читачів газети «Свобода». Перш за все травниця бажає всім здоров’я. Нехай радісні Великодні свята принесуть у кожну оселю Боже благословення, мир і злагоду.
Наталя ЛУКІВ