Повідомити новину

Поширити:

Майже мільйон українських ветеранів та осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, отримали разову грошову виплату До Дня Незалежності.

Вже десять років поспіль наша країна протистоїть російській  агресії, з 2022 р. – щодня українські захисники боронять Незалежність та територіальну цілісність нашої країни.

До Дня незалежності України, яку ми сьогодні виборюємо, понад 982 тис. українців з числа ветеранів війни, тих, хто має особливі заслуги перед Батьківщиною і відзначились, боронячи власнукраїну, отримали разову грошову виплату. Загальна суму виплат склала  понад 1,1 млрд грн.

В порівнянні з минулим 2023 роком, цю виплату отримало майже на 140 тис. людей більше.

«Витрати на безпеку і оборону залишаються пріоритетними в умовах війни, адже збереження незалежності країни дорівнює збереженню нашого існування як нації. Проте забезпечують оборону – люди. Ті – хто в перші дні війни пішов добровольцем на фронт, ті – хто був мобілізований і доєднався до лав Захисників, щоб протидіяти російській агресії. Тому в День Незалежності дякуємо їм, їхнім родинам, і кожному, хто в той чи інший час боронив територіальну цілісність України», – підкреслила міністерка соціальної політики Оксана Жолнович.