Повідомити новину

Поширити:

Спільну молитву для родин загиблих військових  напередодні свята Успіння Пресвятої Богородиці організувала Тернопільська обласна військова адміністрація у Марійському духовному центрі в Зарваниці. Там відбулася архієрейська Божественна Літургія та панахида за загиблими воїнами біля каплички Героїв.

Літургію очолив архієпископ і митрополит Василій Семенюк.

“Матір Божа пережила смерть свого сина за спасіння світу, так і сьогодні сини українських матерів гинуть, рятуючи Україну. Молімося за них”, – наголосив владика Василій.

На молитовну зустріч з’їхалися родини загиблих з усіх громад Тернопільщини. Леся Волочій, мати загиблого військового Івана Волочія, розповідає, що саме молитва допомагає пережити біль втрати:

«Ми молимося за душу нашого сина постійно і хочемо, щоб й інші молилися за душі полеглих воїнів. Це те, що ми можемо робити, аби їм там було легко і спокійно, щоб вони не хвилювалися за те, що ми залишилися без їхньої підтримки».

До зустрічі долучився начальник обласної військової адміністрації Володимир Труш. У спільній молитві він згадав усіх, хто віддав життя за волю і незалежність:

 «Дякую вам за ваших синів, чоловіків, батьків. Вони справжні Герої, які віддали за свободу України найцінніше – своє життя. Прийміть щирі слова співчуття. Мужністю та жертовністю ваших синів та чоловіків захоплюється весь світ. Вічна слава Героям України».