Повідомити новину

Поширити:

Направду, 20 вересня у Тернополі могла зародитися нова подія, яка з часом обіцяла перерости в знакову. Йдеться про змішану естафету і гонки переслідування з біатлону в рамках турніру City Biathlon Ternopil. Вперше в Україні! До участі в ній були запрошенні й дали свою згоду кращі наші біатлоністи, чемпіони світу та Європи, олімпійські чемпіони! Коли ще провінційний Тернопіль зміг би їх побачити?
«Але чомусь за кілька днів до гонки Тернопільська обласна комісія техногенно-екологічної безпеки нам відмовила. Хоча тиждень тому в Тернополі проводили великі змагання, де стартували 200 учасників та розташовувалися один біля одного, – обурився один із організаторів гонки Дмитро Підручний. – А тут, як бачимо, 12 спортсменів на дистанції 1 кілометр не зможуть пробігти і зробити таку приємну подію для Тернополя і всієї України. На жаль, нам категорично заборонили це робити і сказали перенести старт. Прикро, бо цього року гонку вже неможливо провести. Це була єдина прийнятна дата для 12 спортсменів. Ми всі були на одному зборі і по дорозі на чемпіонат України в Чернігові планували заїхати до Тернополя. Саме тому була обрана дата 20 вересня і ніякі інші дні не підходили».
За словами Дмитра Підручного, члени збірної команди України з біатлону розчаровані рішенням про скасування гонки City Biathlon Ternopil 2020.
Ще один із організаторів перегонів керівник «Центру розвитку громадської активності» Максим Черкашин теж не приховує свого розчарування і навіть обурення: «Злий на ту систему, яка називає себе державною владою! Можна проводити багатотисячні заходи в Одесі, Дніпрі, Тростянці, Покровську, Львові… Можна проводити з’їзди партій… А от City Biathlon Ternopil, в якому беруть участь 12 спортсменів, 6 чоловік обслуговуючого персоналу і 20 волонтерів – НІ!… Дійсно, після таких «обломів» просто опускаються руки! Я не знаю, коли тут щось зміниться, і чи зміниться взагалі!»