У літній період на «гарячу лінію» управління Держпродспоживслужби в області почастішали звернення тернополян щодо неякісних хлібобулочних виробів. Зокрема, скарги стосуються ураження хліба плісеневими грибами, що свідчить про порушення технологій та низький рівень санітарної культури виробництва.
Моніторингом стану реалізації хлібобулочних виробів у Тернополі в окремих випадках встановлено погіршення якості хліба без протермінування строків придатності, повідомили в управлінні. Тут закликають усіх виробників хліба та хлібобулочних виробів, які працюють на території області, забезпечити додаткові санітарні заходи для покращення якості хлібобулочних виробів. А тернополянам радять повідомляти про випадки виявлення на полицях зіпсованих продуктів керівництво магазину (також записувати в книгу скарг та пропозицій), або ж при купівлі зіпсутого продукту харчування звертатися з відповідними документами, які підтверджують факт покупки (чек, цілісне пакування, яке містить інформацію про виробника та термін придатності) в Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області за адресою: 46006, м. Тернопіль, вул. Чернівецька, 24, або на електронну скриньку prodbezpeka@ukr.net. Телефон «гарячої лінії» 52-30-18.