Повідомити новину

Поширити:

З соковитих стебел ревеню господині печуть смачні пироги, варять варення, готують смачні десерти, желе та киселі.
Всім любителям некалорійної їжі «Свобода» рекомендує скористатися нашими порадами.
Варення з ревеню
На 1 кг ревеню потрібно: 900  г цукру, 0,3-0,4 л води.
Приготування: ревінь очистіть від грубих волокон і наріжте шматочками завдовжки 1-1,5 см. Залийте їх киплячим цукровим сиропом і дайте настоятися 2-3 години. Потім поставте на вогонь, доведіть до кипіння і варіть на слабкому вогні 20 хвилин. Варення буде готове тоді, коли сироп стане прозорим, а варення перестане пінитися.
Компот з ревеню
Приготування: 200 г дрібно порізаного ревеню залийте літрою гарячої води, додайте 2 столові ложки цукру, 2 бутони гвоздики, трохи апельсинової цедри і варіть до розм’якшення. Потім процідіть і остудіть.
Суп з ревеню
Приготування: потрібно взяти 300  г черешків ревіню, нарізаємо їх кубиками й опускаємо в киплячу воду. Тримаємо на вогні кілька хвилин, стежимо, щоб ревінь не розварився. Потім даємо настоятися під кришкою близько 2 годин. Остиглий відвар проціджують і трохи підсолоджують.
В іншій каструлі в невеликій кількості води відварюємо 500  г риби, розділеної на порційні шматки та пару картоплин.
Пучки зеленої цибулі і кропу дрібно нарізаємо, перетираємо з сіллю і розподіляємо по тарілках разом з шматочками ревеню, додавши нарізану кубиками картоплю і два яйця. Кладемо в тарілки по шматочку відвареної риби і заливаємо процідженим відваром. Суп з ревеню готовий.
Рисова запіканка з ревенем
Потрібно: 2 скл. рису, 1,5 скл. молока, 2 ст. л. цукру, 4 ст. л. масла, 1 ст. л. сухарів, 2 яєць, 100 г ревеню, сіль.
Приготування: Ревінь почистити, порізати на шматочки і варити до розм’якшення. Зварити молочну рисову кашу, охолодити, додати ревінь, розтоплене масло, сирі яйця, цукор, посолити і розмішати. Форму змастити маслом, посипати сухарями і викласти в неї масу. Розрівняти, змастити збитим яєчним жовтком і запекти в духовці.
заготовлювати ревінь на зиму. Поріжте очищенні стебла на шматочки, вимочіть їх у воді, тричі міняючи воду. Після цього ревінь побланшируйте в киплячій воді 40 секунд і відразу охолодіть у холодній. Банки стерилізують, потім закладають шматочки ревеню, заливають сиропом, закривають.
“Лінивий” бісквіт
Потрібно: яйця – 6-7 шт., цукор – 7 ст. л., розпушувач тіста – 5 г, борошно 1 скл., ревінь.
Приготування: Ревінь очищаємо від шкірки і нарізаємо. Форму для випікання змащуємо маслом, посипаємо борошном чи сухарями. Викладаємо рівномірно нарізаний ревінь. Збиваємо яйця з цукром до утворення пишної маси. Всипаємо просіяне борошно з розпушувачем до яєчної суміші. Збиваємо до пухкості. Виливаємо у форму на ревінь. Ставимо випікати на 20-25 хвилин при температурі 200 гнрадусів. Даємо вистигнути і нарізаємо.
Запіканка з ревеню
Потрібно: 300 г ревенюЮ, 4 ст. л цукру, 0,5 ч. л. кориці, 100 г масла, 2 яйця, 50 г меленого мигдалю, 0,5 ч. л. солі, 2 ст. л борошна.
Приготування: Ревінь чистимо й ріжемо невеликими шматочками. Заливаємо гарячою водою й даємо трішки постояти. Форму для випічки змазуємо маслом, викладаємо ревінь і посипаємо сумішшю з 2 столових ложок цукру та кориці. Масло злегка розм’якшуємо, змішуємо з 2 столовими ложками цукру, додаємо яйця, мигдаль, сіль і борошно. Виливаємо суміш у форму й запікаємо 20 хвилин при
температурі 175 градусів. Подаємо запіканку гарячою або холодною з кулькою ванільного морозива.
Пиріг з ревенем
Потрібно: 500 г дріжджового тіста, 1 кг ревеню, 1 скл. апельсинових цукатів, 2 ст. л. сухарів, 5 ст. л. ядер волоських горіхів, трохи кориці.
Приготування: Стебла ревеню очищаємо, миємо й ріжемо невеликими шматочками, засипаємо цукром, додаємо трохи води, щоб вона покривала ревінь. Припускаємо все до м’якості. Відкидаємо ревінь на друшляк, сироп відціджуємо. Ревінь охолоджуємо, перемішуємо з цукатами, додаємо корицю й усе перемішуємо. Розкачуємо дріжджове тісто, розподіляємо його по формі й робимо бортики. Викладаємо начинку, посипаємо її потовченими горіхами. Зверху за бажанням або накриваємо тістом, або робимо решітку з тіста. Поверхню пирога наколюємо виделкою, змазуємо міцним чаєм і ставимо в духовку при температурі 180 градусів на 20-25 хвилин. Перевіряємо готовність дерев’яною паличкою.
Мармелад з ревеню
Потрібно: 1 кг ревеню, 1 кг цукру, цедра 1 апельсина.
Приготування: Ревінь чистимо й ріжемо шматочками. Викладаємо його в широку миску, засипаємо цукром і ставимо на дві доби в холодильник. Додаємо цедру апельсина, ставимо на вогонь і варимо при постійному помішуванні 30 хвилин. Викладаємо мармелад у скляні банки і зберігаємо в холодильнику.
 

Теги: рецепти