Повідомити новину

Поширити:

Корисний, наповнений вітамінами і сонцем овоч згодиться не тільки для приготування гарніру та супів, а й для чудової випічки. Апетитні десерти з гарбуза –  найкорисніші ласощі, які наповнять організм вітамінами і цілющою силою. 
Гарбуз з вершками та родзинками
Потрібно: гарбуз – 500 г, вершки – 500 мл, родзинки – 0,5 скл.,  цукор, ванільний цукор – за смаком, вершкове масло – 2 ст. л.
Приготування. М’якоть нарізати великими кубиками. Змішати гарбуз з цукром, ванільним цукром та залишити на кілька хвилин.
Змастити керамічні горщики вершковим маслом, викласти в них гарбуз, пересипати родзинками, залити вершками та тушкувати у духовці 60 хвилин.
Гарбузове суфле
Потрібно: м’якоть гарбуза – 220 г, натуральний йогурт – 190 мл, великі яблука – 3 шт., молоко – 160 мл, желатин – 8 г.
Приготування. Желатин замочити в холодному молоці. Заздалегідь розігріти духовку до 200-210 градусів.
Гарбуз нарізати невеликими кубиками, яблука разом з шкіркою – великими часточками. Викласти на деко. Фрукти й овочі запікати в духовці до розм’якшення. Блендером збити в пюре. Тоді суміш з`єднати з натуральним йогуртом і продовжувати збивати.
Молоко з желатином підігріти (не кип`ятити) та додати до овочевої суміші. Складові збивати міксером 2-3 хвилини. Отриману масу розлити у форми і поставити в холодильник на 4-5 годин.
Апетитний десерт з яблуками
Потрібно: свіжий гарбуз – 0,5 кг, яблука – 4 шт., родзинки – 70 г, вершкове масло – 60 г, цукор – 4-5 ст. л., щіпка кориці.
Приготування. Гарбуз і яблука очистити від шкірки, нарізати невеликими скибочками. У сковороді розтопити вершкове масло, викласти туди овочеві і фруктові шматочки, а також цукор, добре перемішаний з меленою корицею. Якщо гарбуз не соковитий, влити склянку води. Під кришкою масу тушкувати до розм’якшення овочів. Потім всипати заздалегідь промитий ізюм. Коли зі сковороди випарується вся рідина, десерт зняти з вогню і подавати гарячим або холодним.
Гарбузові капкейки
Потрібно: яйця – 2 шт., ванільний цукор – 1 пакетик, олія – 60 мл, йогурт/кефір – 120 мл, мускатний горіх – 1 ч.л., кориця – 1 ч.л., розпушувач для тіста – 1 пакетик, масло (для горіхової крихти) – 50 г, мед – 120 мл, горіхи – 100 г, борошно – 200 г, гарбузове пюре – 200 г, цукор – за смаком, вершки жирні – 250 мл, ягоди (для соусу) – 200 г, цукор (для соусу) – 4 ст. л.
Приготування. Змішати всі сухі інгредієнти: борошно, мускатний горіх, корицю, розпушувач, ванілін, сіль. Окремо з’єднати кефір/йогурт, мед, яйця, соняшникову олію, гарбузове пюре. Обидві суміші перемішати. У змащені маслом форми для капкейків викласти тісто і посипати горіховою крихтою. Для її приготування горіхи перемолоти і змішати з вершковим маслом і цукром. Капкейки випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 20-30 хвилин.
Гарбузовий кекс із горішками
Потрібно: очищений гарбуз – 300 г, яйця – 3 шт., борошно – 1,5 скл., вершкове масло – 150 г, 1 скл. цукру, 1 лимон, розпушувач – 2 ч. л., сіль – за смаком, 0,5 скл. подрібнених волоських горіхів, шоколад для глазурі.
Приготування. Гарбуз натерти на середній тертці і злити сік. Зрізати цедру з лимона і вичавити сік. Розтерти масло з цукром, додати яйця, лимонний сік, цедру, гарбуз і перемішати. З`єднати просіяне борошно, розпушувач, сіль і перемішати з рідкими інгредієнтами. Замісити тісто. Воно має вийти не дуже густим. Наповнити тістом силіконові формочки для кексів приблизно на 2-3 см. Помістити гарбузові кекси в розігріту до 180°С духовку. Випікати десерт протягом 30-35 хвилин. Готові гарбузові кекси полити розтопленим шоколадом. Зверху прикрасити подрібненими горішками.
Десерт з гарбуза та сиру
Потрібно: гарбуз – 250 г, сир – 250 г, вершкове масло – 50 г, яйця – 2 шт., цукор – 70 г, мелені сухарі (білі) – 2 ст.л., цедра половини лимона – за смаком, ванілін – за смаком, фруктовий соус – за смаком, кориця – за смаком.
Приготування. Гарбуз очистити від шкірки, видалити насіння, нарізати кубиками й обсмажити у розігрітій олії. Олію, що залишилася після обсмажування, остудити та змішати з яєчними жовтками, цукром, корицею, цедрою і ваніліном. Все ретельно збити міксером. У сир додати 1 ст. л. мелених сухарів і збитий яєчний білок. Змішати сир з яєчно-масляною масою. Форму для випічки змастити маслом, посипати сухарями й викласти шарами: спочатку гарбуз, потім сир, потім знову гарбуз і т.д. Поставити форму в духовку й випікати 20 хвилин. Дістати суміш та змастити поверхню білком, збитим з цукром. Випікати до тих пір, поки білки не стануть золотистого кольору. Готовий десерт подавати з фруктовим соусом.