Повідомити новину

Поширити:

 
На Тернопільщині створено 40 об’єднаних територіальних громад і всі вони підписали з Головним управлінням Держгеокадастру в області меморандуми про передачу їм у власність земель. Загалом їм необхідно передати майже 39 тисяч гектарів землі.
– Сьогодні перші 4 об’єднані територіальні громади отримали землі у комунальну власність. Плануємо завершити процес до кінця року, – зазначив перший заступник начальника Головного управління Держгеокадастру в області Віктор Білецький.
А 5 квітня документи про передачу земель підписали голови Коропецької ОТГ Монастириського району та  Вишнівецької, Черниховецької і Колодненської об’єднаних територіальних громад Збаразького району.
— Громади цих територій отримали 1 тис. 655 гектарів земель, — додав Віктор Білецький.
За його словами, якщо громада хоче розвиватися, залучати інвестиції, створювати робочі місця і належні умови для своїх людей, управляти соціальними об’єктами й територіями, то вона потребує управління земельними ресурсами. Це — необхідна умова для розвитку громади.
Земля — один із основних інструментів залучення інвестицій, наповнення бюджетів і планування розвитку ОТГ. Тепер для громад буде основним завданням визначити, хто використовує ці землі, а якщо використовує, то чи платить податки, як обробляє, чи оформив оренду паю. Якщо громада управлятиме цими процесами, з’явиться реальна можливість збільшити надходження до місцевого бюджету.
Василина КУЛИК
На фото: голова Коропецької селищної ОТГ і перший заступник начальника Головного управління Держгеокадастру в області Віктор Білецький підписують акти про передачу землі.