Повідомити новину

Поширити:

Тернопільщина увійшла в трійку пілотних областей проєкту першої леді School Chef’s Training Hubs Development. Реформа передбачає зміну шкільного меню.

“Якісне харчування – важливий пріоритет для галузі освіти. Страви мають бути корисними, поживними та смачними. Для цього нам потрібні кухарі, які знають все про корисне харчування для дітей та вміють дещо більше й можуть передати ці знання і вміння далі – для загального розвитку та успіху”, – повідомили в ОВА.

Завдяки ініціативі Олена Зеленська у Державному професійно-технічному навчальному закладі «Бориспільський професійний ліцей» пройшли навчання 500 осіб: кухарі, медичні сестри з дієтичного харчування, відповідальні за організацію харчування у школах.
Разом з ними проходили навчання працівники харчоблоків 58 опорних закладів освіти.

Незабаром такий кулінарний хаб буде створений у Тернопільській області. У рамках проєкту навчатимуть готувати страви з оновленого шкільного меню, яке розробив Євген Клопотенко з командою професійних технологів, а також створюватимуть власне.

Тернопільщина у числі трьох областей, де планується випустити 60 майстрів професійно-технічної освіти із сучасними навиками та використати ці хаби як місце навчання для вже практикуючих кухарів.