Повідомити новину

Поширити:

Після того, як моркву викопають, її потрібно на кілька годин залишити на грядці сушитися, попередньо зрізавши бадилля. Морква продовжує рости навіть після того, як її дістали з землі, тому листя витягуватиме вологу з коренеплодів.

Не можна залишати моркву під сонцем на весь день, бо вона втратить багато вологи, стане в’ялою, а її смак погіршиться.

Щойно морква підсохне, її потрібно перекласти у пластикові ящики з отворами для вентиляції. Найкраще зберігати із вологим піском – на кожні 10 л піску потрібно влити 1 л води.

Застеліть дно ящика агроволокном, а зверху насипте шар піску приблизно 3 см. Викладіть моркву так, щоб коренеплоди не торкалися один одного. Пересипте моркву піском так, щоб утворився шар 3 см. І далі робіть усе так само, поки ящик не наповниться. Зверху моркву накрийте агроволокном.

Завдяки цьому методу морква не зів’яне, оскільки пісок утримуватиме вологу.