Повідомити новину

Поширити:

Обираючи салати на новорічний стіл, хочеться не лише смачно поїсти, але й здивувати гостей. Пропонуємо кілька неймовірно смачних варіантів, які стануть родзинкою вашого святкового меню.

Салат з курки і апельсинів

Інгредієнти:

  • куряче філе – 400 г
  • апельсини – 400 г
  • яйця – 4 шт.
  • майонез – 150 г

Приготування:

  1. Відварене куряче філе подрібнити ножем або руками.
  2. Яйця відварити, нарізати кубиками.
  3. Апельсини почистити і зняти плівку з дольок, нарізати кубиками.
  4. Курку, яйця, апельсини висипати в салатницю і перемішати.
  5. Посолити, заправити майонезом і знову перемішати. Салат готовий.

Теплий салат з яловичиною, болгарським перцем та овочами

Інгредієнти:

  • яловичина – 300 г
  • помідори чері – 200 г
  • болгарський перець – 2 шт
  • цибуля фіолетова – 1 шт
  • петрушка – 10 г
  • рослинна олія – 3 ст. л
  • сіль, перець – до смаку
  • оливкова олія – 3 ст. л
  • мед – 1 ч. л
  • гірчиця в зернах – 1 ч. л

Приготування:

  1. Для заправки змішайте оливкову олію, мед, гірчицю та мелений перець.
  2. Цибулю наріжте півкільцями. Оцет змішайте з цукром і залиште до розчинення кристалів. Залийте маринадом червону цибулю і відкладіть. Оцет потрібно злити перед додаванням цибулі в салат.
  3. Помідори чері помийте, просушіть і розріжте навпіл.
  4. Болгарський перець очистіть від насіння та наріжте соломкою.
  5. Зелень також помийте та подрібніть.
  6. Шматок яловичини помийте та висушіть, з усіх боків змастіть олією і обсмажте на сухій пательні на сильному вогні 3-5 хвилин з кожного боку і наріжте соломкою.
  7. У глибокій ємності поєднайте усі інгредієнти.

Перигорський салат

Інгредієнти:

  • куряча печінка – 400 г
  • помідори (невеликі) – 4 шт. (400 г)
  • авокадо – 1 шт. (250 г)
  • салат айсберг – 1 невеликий качан (350 г)
  • яйця – 4-5 шт.
  • лимонний сік – 1 ст. л. або за смаком
  • сіль

Інгредієнти для заправки:

  • домашній майонез – 5 ст. л.
  • кетчуп гострий – 2 ст. л.
  • коньяк – 1 ст. л.
  • лимонний сік – 1/2 ст. л. або за смаком
  • сіль – при потребі

Приготування:

  1. Салат розібрати на листки і порізати смужками шириною 1 см.
  2. Відварені накруто яйця порізати четвертинками. Кожен помідор розрізати на 6-8 частин.
  3. Авокадо очистити від шкірки і порізати тонкими плястерками.
  4. Печінку помити, при потребі очистити від плівок і порізати невеликими шматками.
  5. На сковорідці розігріти трошки олії, викласти печінку і смажити на великому вогні, постійно помішуючи, 4-5 хв.
  6. В кінці смаження печінку посолити.
  7. Спершу рівномірно викласти порізане листя салату на тарілку, трошки посолити. Поверх салату – шматочки авокадо. Авокадо скропити лимонним соком.
  8. Потім викласти порізані яйця і помідори, залишивши посередині місце для печінки. Печінку викласти невеликою гіркою.
  9. Майонез ретельно перемішати з кетчупом, коньяком та лимонним соком.
  10. Салат полити заправкою. Перигорський салат готовий.