Обираючи салати на новорічний стіл, хочеться не лише смачно поїсти, але й здивувати гостей. Пропонуємо кілька неймовірно смачних варіантів, які стануть родзинкою вашого святкового меню.
Салат з курки і апельсинів
Інгредієнти:
- куряче філе – 400 г
- апельсини – 400 г
- яйця – 4 шт.
- майонез – 150 г
Приготування:
- Відварене куряче філе подрібнити ножем або руками.
- Яйця відварити, нарізати кубиками.
- Апельсини почистити і зняти плівку з дольок, нарізати кубиками.
- Курку, яйця, апельсини висипати в салатницю і перемішати.
- Посолити, заправити майонезом і знову перемішати. Салат готовий.
Теплий салат з яловичиною, болгарським перцем та овочами
Інгредієнти:
- яловичина – 300 г
- помідори чері – 200 г
- болгарський перець – 2 шт
- цибуля фіолетова – 1 шт
- петрушка – 10 г
- рослинна олія – 3 ст. л
- сіль, перець – до смаку
- оливкова олія – 3 ст. л
- мед – 1 ч. л
- гірчиця в зернах – 1 ч. л
Приготування:
- Для заправки змішайте оливкову олію, мед, гірчицю та мелений перець.
- Цибулю наріжте півкільцями. Оцет змішайте з цукром і залиште до розчинення кристалів. Залийте маринадом червону цибулю і відкладіть. Оцет потрібно злити перед додаванням цибулі в салат.
- Помідори чері помийте, просушіть і розріжте навпіл.
- Болгарський перець очистіть від насіння та наріжте соломкою.
- Зелень також помийте та подрібніть.
- Шматок яловичини помийте та висушіть, з усіх боків змастіть олією і обсмажте на сухій пательні на сильному вогні 3-5 хвилин з кожного боку і наріжте соломкою.
- У глибокій ємності поєднайте усі інгредієнти.
Перигорський салат
Інгредієнти:
- куряча печінка – 400 г
- помідори (невеликі) – 4 шт. (400 г)
- авокадо – 1 шт. (250 г)
- салат айсберг – 1 невеликий качан (350 г)
- яйця – 4-5 шт.
- лимонний сік – 1 ст. л. або за смаком
- сіль
Інгредієнти для заправки:
- домашній майонез – 5 ст. л.
- кетчуп гострий – 2 ст. л.
- коньяк – 1 ст. л.
- лимонний сік – 1/2 ст. л. або за смаком
- сіль – при потребі
Приготування:
- Салат розібрати на листки і порізати смужками шириною 1 см.
- Відварені накруто яйця порізати четвертинками. Кожен помідор розрізати на 6-8 частин.
- Авокадо очистити від шкірки і порізати тонкими плястерками.
- Печінку помити, при потребі очистити від плівок і порізати невеликими шматками.
- На сковорідці розігріти трошки олії, викласти печінку і смажити на великому вогні, постійно помішуючи, 4-5 хв.
- В кінці смаження печінку посолити.
- Спершу рівномірно викласти порізане листя салату на тарілку, трошки посолити. Поверх салату – шматочки авокадо. Авокадо скропити лимонним соком.
- Потім викласти порізані яйця і помідори, залишивши посередині місце для печінки. Печінку викласти невеликою гіркою.
- Майонез ретельно перемішати з кетчупом, коньяком та лимонним соком.
- Салат полити заправкою. Перигорський салат готовий.