Повідомити новину

Поширити:

Загальноміське свято «Випускник 2017» відбудеться на центральному стадіоні Тернополя у суботу, 24 червня о 17.00 год. Урочистості розпочнуться традиційним парадом випускників центральними вулицями міста о 15.30 год. від Надставної церкви.
Зі слів очільника Тернополя Сергія Надала, на стадіоні відбудеться церемонія нагородження золотих та срібних медалістів, переможців конкурсу на кращий вишитий костюм випускників 2017 року. Також переможців спортивних змагань нагороджуватимуть відомі спортсмени.
На святкування запрошені спеціальні зіркові гості, які стануть приємним сюрпризом для випускників. Не обійдеться і без випускних вечорів, танців і застілля… А ось тепер – про менш приємне та делікатне. Аби страви за святковим столом не зіпсували вам настрою та здоровя, головне кправління Держпродспоживслужби в Тернопільськй області звертається до батьків, власників закладів громадського харчування та ресторанного бізнесу, їх керівників та персоналу з проханням вжити відповідних заходів, які не допустять розповсюдження спалахів кишкових інфекцій та харчових отруєнь.
Памятайте:
– ви повинні узгодити асортимент страв, який буде виготовлятись і реалізуватися на вечорі, заборонивши виготовлення та використання страв небезпечних в епідемічному відношенні: самокваси, кондитерські вироби з кремом, холодці, заливні страви, паштети, салати із свіжих не ошпарених овочів, вінегрети, млинці з м’ясом, вироби у фритюрі, сир, сметану без термічної обробки, консервовані продукти домашнього виготовлення, кров’яні та ліверні ковбаси тощо;
– заборонено використовувати продукти харчування та продовольчу сировину без супровідної документації, яка засвідчує їх походження, безпечність і якість;
– при зберіганні швидкопсувної продукції потрібно дотримуватися необхідного температурного режиму;
– при зберіганні продуктів харчування та продовольчої сировини в холодильному обладнанні треба дотримуватись правил товарного сусідства, не допускати сумісного зберігання сировини та готової продукції разом;
– в обов’язковому порядку важливо дотримуватися правил особистої гігієни під час виготовлення продукції, а також забезпечити персонал миючими та дезінфікуючими засобами, рушниками, милом;
– важливим є недопущення до приготування страв осіб, які не мають спеціальної освіти, не пройшли профілактичні медичні огляди та гігієнічне навчання у встановленому законодавством порядку (списки осіб з відмітками про пройдені періодичні медичні огляди на допуск до роботи).
І ще один дуже важливий нюанс – неофіційну частину випускних вечорів слід проводити лише в закладах громадського харчування, які зареєстровані в державному реєстрі потужностей операторів ринку.
Хай жодні прикрощі не затьмарять вашого святкового настрою!