Повідомити новину

Поширити:

Салат з куркою та чорносливом
Інгредієнти:​​
400 г курячого філе, 3 яйця, 200 г твердого сиру, 1 огірок, 200 г чорносливу, 1 зубок часнику, 150 г волоських горіхів, 3 ст. л. сметани, 3 ст. л. майонезу, спеції на смак.
Приготування. Куряче філе відварити у підсоленій воді. Яйця зварити та подрібнити. Чорнослив без кісточок на 30 хвилин залишити у теплій воді, підсушити та дрібно нарізати. Огірок нарізати соломкою. Твердий сир натерти на середній терці, а часник розтовкти через прес. Приготувати соус, змішавши часник, майонез, сметану та спеції. Заправити соусом інгредієнти та добре перемішати. Перед подачею посипати горішками.
Домашня печеня зі свининою
Інгредієнти:​​
500 г нежирної свинини, 2 цибулини, 7-8 великих картоплин, 2-3 ст.  л.  олії, спеції, свіжа зелень.
Приготування.  М’ясо нарізати невеличкими кубиками,  картоплю – скибками до 2 см, цибулю – півкільцями.  У глибокій пательні обсмажити м’ясо до золотистої скоринки, додати цибулю. Коли цибуля стане прозорою, додати картоплю та спеції. Добре перемішати та тушкувати на невеликому вогні до готовності. Подавати з подрібненою зеленню.
М’ясний пиріг
Інгредієнти:  500 г листкового тіста, морква, цибулина, 300 г свинячого фаршу, 3 яйця.
Приготування. Листкове тісто розділити навпіл та розкачати. Одну половину застелити на дно форми та зробити кілька проколів виделкою. Нарізати дрібно цибулю та моркву, підсмажити з фаршем та жовтками на олії, додати спеції. Викласти суміш у форму та накрити другою половиною тіста. Знову зробити проколи виделкою. Випікати 30-40 хвилин у духовці.
Швидкий десерт
Інгредієнти:
150 мл молока, 100 г морозива, 10 мл шоколадного сиропу, 20−30 мл збитих вершків.
Приготування. Збити у блендері молоко, морозиво та шоколадний сироп. Масу налити у келихи та прикрасити вершками, або фруктами, шоколадом, зефіром чи ягодами.

Глінтвейн

Інгредієнти:​​ 700 мл напівсолодкого червоного вина, 0,5 скл. води, половина апельсина, 3 ст. л. меду, 4 дрібки кориці, 6 бутонів гвоздики, 5 горошин духмяного перцю, 2 дрібки меленого мускатного горіха.
Приготування. Нарізати апельсин тонкими скибками. Змішати у каструлі гвоздику, перець, мускатний горіх, апельсин та корицю. Додати у каструлю холодну воду та довести до кипіння. Тримати на вогні ще 2-3 хвилини, а тоді вимкнути плиту та залишити на 10-15 хвилин під кришкою. Вино зі спеціями повільно нагріти у посудині з товстим дном до кипіння. Змішати вино з сумішшю апельсина та спецій, подавати разом з медом та скибками цитрусових.