Повідомити новину

амаретто
Поширити:

Амаретто — це легендарний мигдальний лікер міцністю 21–30% родом з Італії. Унікальний тим, що поєднує солодкий смак і приємну мигдалеву гіркоту. Має привабливий темно-коричневий колір, в’язку консистенцію та незабутній горіховий аромат.

Особливості лікеру

Італійською Amaretto означає — «трохи гіркий». Така назва повністю відповідає смаковим характеристикам напою. Ця гіркуватість пояснюється тим, що його готують на основі мигдалю (іноді — абрикосових кісточок). До складу входять трави та прянощі, які створюють особливий аромат і неповторний смак.

На полицях алкогольних магазинів його неможливо не помітити. Завдяки оригінальній квадратній пляшці Амаретто вирізняється з-поміж інших лікерів. Існує міф, що така форма пляшки була придумана спеціально, щоб легше знайти напій у повній темряві.

Як пити Амаретто

Рекомендацій щодо вживання лікеру існує безліч. Ось кілька з них:

  • Амаретто прийнято вживати як дижестив.
  • Його найкраща температура подачі — 18–20 °C.
  • Зазвичай напій дегустують із лікерних чарок, не поспішаючи, малими ковтками.
  • Амаретто радять не закушувати, щоб відчути всі тонкощі насиченого смаку. Але якщо він здається занадто міцним, можна подати його з десертом, солодкою випічкою чи ніжними сортами сиру.
  • Лікер найкраще смакує в чистому вигляді й у складі коктейлів.
  • Не стане помилкою додати Амаретто до кави. Завдяки лікеру вона стане пікантною та матиме неперевершений аромат.

Коктейлі з Амаретто

Щоб спробувати коктейль на основі Амаретто, не обов’язково йти в бар, його легко приготувати самостійно. Рецепти дуже прості, адже до складу окремих варіантів входить не більше трьох інгредієнтів. Лікер чудово смакує в поєднанні з вершками, соками та іншими алкогольними напоями. Найпопулярніші коктейлі, які можна зробити вдома:

  1. «Шипучий флірт». Для приготування в шейкері змішують лікер (30 мл), сухе ігристе вино (100 мл), апельсиновий сік (20 мл) і лід. Смак виходить цитрусовим із горіховими нотками.
  2. «Хрещений батько». Цей варіант коктейлю має цікаву історію. Його винайшли ще в 1972 році після виходу культового фільму. Саме цей напій полюбляв головний герой Віто Корлеоне. Метод приготування простий: у наповненому льодом келиху потрібно змішати лікер (35 мл) і віскі (35 мл).
  3. «Троянда з вишнею». Освіжальний напій із неповторним кольором. Щоб його приготувати, потрібно змішати у шейкері лікер (10 мл) і вермут (50 мл), до суміші додати вишневий сік і лід. Прикрасити коктейльною вишнею.

Ці коктейлі стануть чудовим приводом запросити друзів на дегустацію та влаштувати вечірку. Усі необхідні інгредієнти для їхнього приготування можна купити в Маудау. Вечірка з коктейлями на основі Амаретто вразить ваших гостей.