Страви з перчинкою

HP_FON-1Сьогодні мало кого можна вразити морквою по-корейськи. Проте не кожна людина ласувала іншими пікантними салатами корейської кухні. А вони прості у приготуванні і дуже корисні. Отож, аби не бути багатослівним, беремося за приготування смакоти.

Буряк по-корейськи

Інгредієнти: червоний буряк – 500 г, часник – 3 зубчики, червоний перець – 0,5 ч. л., мелений коріандр – 1 ч. л., олія – 100 мл, оцет – 70 мл, сіль, цукор – за смаком.

Буряк натерти на тертці для корейської моркви тонкою соломкою, а часник вичавити через часникодавку. Додати оцет, посолити і ретельно вимішати.

Поставити миску з буряком на водяну баню і варити 20 хвилин. Потім додати цукор, перець і коріандр. Все залити гарячою олією. Дати салату настоятися 12 год.

Цвітна капуста по-корейськи

Інгредієнти: цвітна капуста – 1 кг, морква – 1 шт., болгарський перець – 2 шт., сіль – 1 ч. л., цукор – 2 ч. л., коріандр – 1 ч. л., по 1 ч. л. меленого чорного і червоного перцю, оцет – 0,5 скл.

Капусту розділити на суцвіття. Занурити в киплячу воду на 2-3 хв. Моркву нарізати або натерти на тертці соломкою, перець – тонкими півкільцями. Все змішати і заправити сіллю, цукром, коріандром, залити оцтом і ретельно вимішати. Поставити на 8 годин в холодильник

Печериці по-корейськи

Інгредієнти: шампіньйони – 1 кг, морква – 1 шт., цибуля – 2 шт., часник – 3 зубчики, болгарський перець – 1 шт., олія – 100 мл, оцет – 3 ст. л., сіль, цукор, перець, приправа до корейської моркви – за смаком.

Гриби нарізати і варити у підсоленій воді 5 хв. Моркву нарізати тонкими кружальцями, цибулю – півкільцями. Обсмажити їх до готовності. Перець нарізати кубиками. Всі складники змішати. Додати часник, оцет, сіль, перець, цукор і приправу. Ретельно вимішати і дати настоятися кілька годин.

Квасоля по-корейськи

Інгредієнти: біла квасоля – 1 скл., 3-4 зубчика часнику, приправа для корейської моркви, 2 ст. л. оцту, 4 ст. л. олії, 1 ст. л. цукру, 1 ч. л. солі.

Відварити звечора замочену квасолю у підсоленій воді до готовності. Часник вичавити на часникодавці. Все ретельно вимішати, додати сіль, цукор, спеції. Заправити оцтом і гарячою олією.

Рибне хе

Інгредієнти: філе будь-якої риби – 300 г, цибуля – 4 шт., морква – 3 шт., часник – 5 зубчиків, цукор – 3 ст. л., сіль, соєвий соус – 2 ст. л., оцет – 2 ст. л., червоний і чорний мелений перець по 1 ст. л., коріандр, кріп, петрушка (за бажанням), 1 ст. л. олії.

Рибу порізати на смужки, посолити, поперчити і підсмажити до напівготовності. Цибулю нарізати дрібно, моркву – натерти на тертці (для корейської моркви), часник вичавити через часникодавку.

Рибу, цибулю, моркву і часник змішати, приправити спеціями, поцукрувати і посолити. Заправити соєвим соусом, оцтом і гарячою олією. Ретельно вимішати.

Хе з оселедцем

Інгредієнти: філе оселедця – 1 шт., морква – 4 шт., ріпчаста цибуля – 2 шт., оцет – 1 ст. л., приправа для корейської моркви, олія, цукор, сіль – за смаком.

Моркву натерти на тертці для корейських салатів,

оселедець нарізати тонкими смужками, цибулю – тонкими півкільцями. Посолити, додати цукор, приправи і все ретельно вимішати. Дати настоятися 2 год.

Хе з м’ясом

Інгредієнти: яловичина – 800 г, морква – 700 г, апельсиновий сік – 200 г, кетчуп – 3 ст. ложки, перець болгарський – 100 г, соєвий соус – 1 ст. л., кріп, петрушка, базилік, цибуля – 1 шт., оцет – 2 ст. л., сіль, цукор, мелений чорний і червоний перець (за смаком).

М’ясо нарізати тонкими смужками, додати кетчуп і апельсиновий сік і дати настоятися 30-40 хв., а потім підсмажити на олії до готовності. Моркву натерти на тертці для корейських салатів, заправити соєвим соусом. Дрібно нарізати зелень, цибулю натерти на тертці, болгарський перець – нарізати смужками.  Всі складники змішати, заправити оцтом, посолити, поперчити, додати прянощі.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*