На два тижні раніше, ніж торік почали жнивувати хлібороби товариства «Агропродсервіс – Інвест» Козівського району  

50004Ще минулого понеділка, одними з перших на Тернопільщині, почали збирати озимий ячмінь аграрії ТОВ «Агропродсервіс – Інвест», яке очолює Юрій Малюта.

Жнивний старт подає хороші надії. Принаймні на першій сімдесятигектарній площі, де працює поки що один зернозбиральний комбайн «Клас», козлівчани зібрали по сім тонн з гектара ячменю чеського сорту «Лоран» при вологості 15 відсотків.

Активна фаза хлібозбирання розпочнеться уже через кілька днів, коли на підмогу прийдуть комбайни з південних областей України. За словами Юрія Станіславовича, на суттєве прискорення дозрівання зерна вплинули погодно-кліматичні умови, тож часу гаяти не слід. Загалом в «Агропродсервіс – Інвесті» мають 2500 гектарів зернових. Відразу після ячменю тут розпочнуть збирання озимих ріпаку і пшениці, але послідовність залежатиме від подальшої погоди.

Важливо, що місцеві хлібороби особливу увагу приділяють технології вирощування зернових. Цю роботу починають із детального аналізу грунту і, відповідно до його результатів, під конкретну культуру створюють  технологічну карту. І хоч ця технологія не нова, але в «Агропродсервісі – Інвесті» до неї підходять особливо ретельно: всі необхідні компоненти для того чи іншого поля намагаються забезпечувати, як мовиться, в аптечній точності. І в результаті отримують непоганий урожай. Цю важливу ділянку роботи сумлінно веде виконавчий  директор підприємства Юрій Гринда, який агрономією займається більше п’ятнадцяти років і свій досвід та  знання успішно реалізує на козлівських полях. А загалом тут працює злагоджена і сильна команда, яка, закономірно, отримує хороший результат господарювання.

…Сьогодні робота в полі організована, немов на  конвеєрі. Відразу після комбайна потужні трактори починають лущити стерню, а через місяць на цій площі вже будуть сіяти ріпак.

Тарас БОГДАНЮК

На знімку (зліва направо) комбайнер Богдан Закревський та директор ТОВ «Агропродсервіс – Інвест» Юрій Малюта.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*